Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου
15 Απρ 2019

Θεματική Εβδομάδα 2019

Συντάκτης: Κώστας Καμπερίδης | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Το διάστημα 8-12/4/2019 πραγματοποιήθηκαν οι φετινές δράσεις που οργάνωσε το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Θεματικές Εβδομάδες.

Τη Δευτέρα 8/4/2019 έγινε παρουσίαση/συζήτηση με θέμα την “Οδική Ασφάλεια” από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Καμπερίδη Κώστα, και η βραδιά έκλεισε με συζήτηση με την καθηγήτρια θρησκευτικών κ. Χριστοφόρη Δέσποινα.

Την Τρίτη & την Τετάρτη 9-10/4/2019, οι καθηγήτριες κ Οφθαλμίδου Αλεξία και κ. Φυτώκα Βασιλική οργάνωσαν βιωματικά παιχνίδια και συζήτηση γύρω από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με υλικό από το πρόγραμμα Compass.

Την Πέμπτη 11/4/2019, μας επισκέφτηκε η κ. Φαρδογιάννη Νίνα, νοσηλεύτρια ΠΕΔΥ-ΚΥ Ν. Μουδανίων, η οποία μας ευαισθητοποίησε στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στη συνέχεια μας παρουσίασε μια «ολιστική πρόταση για τη σεξουαλική υγεία και προετοιμασία για τη γονεϊκότητα».

Τέλος, την Παρασκευή 12/4/2019, παρακολουθήσαμε την ταινία «Σουφραζέτες» και ακολούθησε συζήτηση για τα θέματα της γυναικείας χειραφέτησης και της ισότητας, την οποία συντόνισε η καθηγήτρια κ. Κυρκοπούλου Έλλη.

Κατά γενική ομολογία, τα θέματα και φέτος ήταν πολύ ιδιαίτερα, κράτησαν πολύ ψηλά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και όλοι γίναμε σοφότεροι σε ζητήματα που ενδεχομένως είχαμε κενά και απορίες. Συγχαρητήρια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *