Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου
26 Νοέ 2017

Παρακολούθηση έκθεσης κ. Δημήτρη Κυργιαφίνη

Συντάκτης: Κώστας Καμπερίδης | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία
20171124_205249Την Παρασκευή 24/11/2017 οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου Πολυγύρου επισκεφτήκαμε την έκθεση “Ρωγμές” με τα ιδιαίτερα έργα του ζωγράφου κ. Δημήτρη Κυργιαφίνη στο σπίτι Παραλή στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.
Ο κ. Κυργιαφίνης δημιουργεί εκπληκτικές συνθέσεις, στις οποίες χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό το γυαλί και ακρυλικά χρώματα, συνδυάζοντας έκπληκτικά τη χαρακτική και τη ζωγραφική τέχνη. Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων είναι η ιδιότητα του γυαλιού να αντανακλά το φως με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το είδος της χάραξης. Έτσι, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να εκφραστεί με έναν, πρωτοποριακό και μοναδικό τρόπο, μέσα από ζωντανές εικόνες, οι οποίες μεταβάλλονται σε σχέση με τη γωνία φωτισμού και θέασης.
Πέρα από τη δυνατότητα που είχαμε να θαυμάσουμε από κοντά τα μοναδικά αυτά έργα, είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε τον ίδιο τον κ. Κυργιαφίνη να μιλά για τις ιδιαιτερότητες αυτού του τρόπου έκφρασης και να συνομιλήσουμε μαζί του για τα συναισθήματα και τις απορίες που γεννήθηκαν από την παρακολούθηση μιας έκθεσης που μας εντυπωσίασε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *