Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου
26 Μαρ 2015

Με το Εσπερινό Σχολείο στη Μονή Λαζαριστών

Συντάκτης: Κώστας Καμπερίδης | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

IMG_2191Την Κυριακή 8/3/2015 το σχολείο μας επισκέφτηκε το θέατρο της μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παράσταση “Σερσέ λα φαμ”.

Λίγα λόγια για την παράσταση από το επίσημο ιστότοπο του ΚΘΒΕ :

Το «Σερσέ λα φαμ» είναι ένα δυναμικό μουσικό και χορευτικό δρώμενο με κεντρικό θέμα την παρουσία της γυναίκας στα τραγούδια του Τσιτσάνη. Άλλοτε σαν μαγευτική ύπαρξη που διεγείρει τη φαντασία κι άλλοτε σαν καταστροφική παρέμβαση της μοίρας, η γυναίκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη.

Πλάι στο θεατρικό μέρος, στην παράσταση πρωταγωνιστεί η μουσική του Τσιτσάνη: μια ορχήστρα από δεξιοτέχνες οργανοπαίχτες κι ένας μεγάλος θίασος από τριάντα ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές παρεμβαίνουν στο δράμα, αποδίδοντας τα κορυφαία τραγούδια του συνθέτη για τη γυναίκα. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν ενεργά στο θέαμα, παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας. Μαζί, καταξιωμένοι ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού ενώνουν επί σκηνής τις δυνάμεις τους με το πλούσιο δυναμικό των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, φέρνοντας στο προσκήνιο και νέες παρουσίες, που αναδείχθηκαν από τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν, το έργο “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές”. Έτσι η παράσταση επιθυμεί να δώσει το διαχρονικό στίγμα της μουσικής του Τσιτσάνη – τόσο τον αυθεντικό λαϊκό ήχο και το αίσθημα της εποχής του, όσο και τον αντίκτυπό της και την επιρροή της στους νέους του σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *