Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου

Άρθρα για Οκτώβριος, 2012

Από την εκδήλωση κατάθεσης στεφανιών προς τιμή των ηρώων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/10/2012 στον Πολύγυρο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 25/10/2012 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το υλικό που επιμελήθηκε η κ. Δήμητρα Σαμαρά και παρουσίασαν μαθητές του σχολείου μας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι Σημαιοφόροι και Παραστάτες του σχολείου και τιμήθηκαν με… (συνέχεια…)

Θα έχει ισχύ 500 χιλιάδων οικιακών υπολογιστών. Ο Titan είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερυπολογιστή Jaguar της Cray. Με την ολοκλήρωση μιας σημαντικής αναβάθμισης τις επόμενες εβδομάδες, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής των ΗΠΑ θα γίνει ο ισχυρότερος του κόσμου. Το σύστημα Titan, το οποίο ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο… (συνέχεια…)

Cinnamon and Honey Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, και καθίζουμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ να μην βράσει το μέλι ή να το βάζουμε σε φούρνο… (συνέχεια…)

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να … ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να… (συνέχεια…)