cropped cropped P1233423b

Μήνας: Ιούνιος 2022

Έναρξη Εγγραφών 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 24/6 ξεκινούν οι εγγραφές – μετεγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024.

Γυμνάσιο

Μπορείτε να προσέλθετε στο σχολείο μας καθημερινά μέχρι τις 30/6 και κάθε Τετάρτη από 1/7 έως και 31/8 προκειμένου να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας σε μία από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Ώρες Εγγραφών 19:00-21:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητα να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας καθώς και τίτλο της προηγούμενης βαθμίδας εκπαίδευσης (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό φοίτησης).

Λύκειο

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Μπορείτε να προσέλθετε στο σχολείο μας καθημερινά μέχρι τις 30/6 και την Τετάρτη 6/7 προκειμένου να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας σε μία από τις τρεις τάξεις του Λυκείου. Ώρες Εγγραφών 19:00-21:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητα να έχετε μαζί σας τους κωδικούς TAXIS την ταυτότητα σας καθώς και τίτλο της προηγούμενης βαθμίδας εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου ή πιστοποιητικό φοίτησης).

Περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο επικοινωνίας 2251047524

 

Το Ρωμαϊκής Εποχής Υδραγωγείο της Μόριας

20210823 185410Μία  από  τις  δραστηριότητες  που  εκπονήσαμε  στο  σχολείο  μας  το  φετινό  σχολικό  έτος , στα  πλαίσια  του  θεσμού Αξιολόγηση  Σχολικής  Μονάδας , ήταν  η υλοποίηση  του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  << Ρωμαικό  Υδραγωγείο  της  Μόριας , ένα  μνημείου Ρωμαικού πολιτισμού  στη  Λέσβο >>

Σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε  καλύτερα και  να  προβάλλουμε  ένα  μνημείου  πολιτισμού, ένα  μεγάλο  τεχνικό  έργο  στην  εποχή του,  που  δημιουργήθηκε  τον  2ο  αιώνα  π. Χ. και  συνέβαλε στην  υδροδότηση της  πόλης  της  Μυτιλήνης  μεταφέροντας  νερό  από  τις  πηγές  του Ολύμπου  της  Αγιάσου  δια  μέσου  ενός  συστήματος  υδατογεφυρών ,υδαταγωγών,   σηράγγων  κ.τ.λ.20210823 185244

Απομεινάρια αυτού  του έργου  έχουν  διασωθεί  και  βρίσκονται  κατά μήκος  της , 26 περίπου χιλιομέτρων , διαδρομής του .

Το  σχολείο μας  επισκέφθηκε  διάφορα  σημεία  του  έργου και  στα  πλαίσια  των εργασιών  που εκπονήσαμε δημιουργήσαμε  ένα  ταξιδιωτικό  φυλλάδιο  παρουσιάζοντας το έργο  και  προτρέποντας  κάθε  επισκέπτη  του  νησιού  να το  γνωρίσει  από  κοντά .

686970

Ανθολόγιο Αγαπημένων Ποιημάτων

Στη μικρή αυτή συλλογή ποιημάτων θελήσαμε να συγκεντρώσουμε έργα σπουδαίωνanthologio ποιητών απ’ όλο τον κόσμο τα οποία εκφράζουν τον ψυχισμό μας, συνδέονται με τη βιοθεωρία μας, αναδεικνύουν τα πιστεύω και τις αξίες μας και μας ωθούν στην πραγμάτωση των ονείρων μας.

Τα ποιήματα αυτά πλαισιώνονται από έργα ζωγραφικής με μολύβι της Αναστασίας Κατσούρη, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου και του Μασούντ Κχανί, μαθητή της Β’ Λυκείου.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Δέσποινα Βερρή

https://read.bookcreator.com/8KwyUzHPQvbK1zJ6RpS1Gx4XLbI3/3V7nro0KRVaSygriBmgJfQ

21η Camera Zizanio

cz laurel 2021

Το σχολείο μας συμμετείχε στη Γ’ κατηγορία Ελληνικού Τμήματος με την ταινία ντοκιμαντέρ “Στου Απελλή”

https://camerazizanio.net/past/camera-zizanio-2021/films-in-competition/9046-2/

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 σαν μια πρωτοβουλία του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη  αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Συνάντηση  οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ΜΜΕ

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν:

  • Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ΜΜΕ και τον ρόλο της δημοσιογραφίας από τη δημοσιογράφο του τοπικού τύπου, Ανδρονίκη Κουτσαβλή.
  • Διαδικτυακή συνάντηση με το σχολείο της Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλονής και με τη συγγραφέα του παραμυθιού το “Βατραχέλι”, Κατερίνα Σελάχα.
  • Διαδικτυακή ενημέρωση από τη διευθύντρια της ΕΡΑ Αιγαίου Δήμητρα Λαχουρή και τον τεχνικό Τσακυρίδη για το ραδιόφωνο, λειτουργία του και τη οργάνωση ραδιοφωνικής εκπομπής.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μετάφραση του παραμυθιού “Το βατραχέλι” στα φαρσί.

https://schoolpress.sch.gr/esperfvnh/archives/240

Viber 2022 06 10 15 29 58 791Viber 2022 06 10 15 30 21 927Viber 2022 06 10 15 29 58 279

3 Festival

3festival

Το σχολείο μας συμμετείχε στην τριήμερη πρωτοβουλία πολιτιστικών ανταλλαγών και διαλόγου “3 Festival” στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα τρία φεστιβάλ που συνεργάζονται είναι: το Τουρκικό Φεστιβάλ Foça Film Days που εδρεύει στην Φώκαια, Το Κυπριακό Φεστιβάλ “AEI Film Festival- Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου” που εδρεύει στη Λευκωσία και AegeanDocs Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Ντοκιμαντέρ.

Η συμμετοχή του σχολείου μας έγινε με την ταινία ντοκιμαντέρ “Στου Απελλή”

https://focafilmdays.org/3-festival-cultural-exchange-in-the-southeastern-mediterranean/

 

“Κι αν ήσουν εσύ;” – Το θέατρο στην εκπαίδευση

Το «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.ki an isoun esy

Περιλαμβάνει:

Επιμορφωτικά Σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας,
Θεατροπαιδαγωγικά Εργαστήρια για μαθητές, Δίκτυα και Φεστιβάλ Σχολείων,
Παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινωνίας,
Δράσεις συνεργασίας ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού και νεανικού πληθυσμού
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση