Νοέ 26 2016

Λαικό παραμύθι “Το πιο γλυκό ψωμί” -1

Aπό το σιτάρι στο ψωμί

Σε αυτό το κεφάλαιο θα δούμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία που ακολουθούτανε κάποτε από τη στιγμή που ο γεωργός έσπερνε τους σπόρους του σιταριού στη γή μέχρι που έφτανε το ψωμί στο τραπέζι.

Βέβαια, ακόμα και σήμερα η διαδικασία είναι η ίδια, μόνο που η τεχνολογία τα κάνει πια όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα για τον αγρότη, το μυλωνά και τη νοικοκυρά.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ξέρουμε πως τόσο παλιά όσο και σήμερα για να φτάσει το ψωμί στο τραπέζι μας απαιτείται χρόνος, μόχθος και πολλή φροντίδα.

Άλλωστε, ακόμα και στις μέρες μας, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεριές του πλανήτη οι αγροτικές εργασίες γίνονται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο όπως θα διαβάσετε και παρακάτω.

Η τεχνολογία μπορεί να ανακούφισε τον κόπο των ανθρώπων αλλά πήρε μαζί της τα τραγούδια του κάμπου, τις γλυκές παραδόσεις και το μεγαλείο της ομορφιάς των παλιών χρόνων.

Δείτε όλο το άρθρο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση