ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ (3 Δεκεμβρίου) ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σήμερα Τρίτη 3-12-2019, όπου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια η Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μαχαιράδου Ζακύνθου εκδηλώσεις εορτασμού, προωθώντας στους μαθητές την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα οι μαθητές μας με την συνοδεία των καθηγητών του σχολείου μετέβησαν στο σχολικό χώρο του Γυμνασίου Μαχαιράδου, όπου καθηγητές και μαθητές μας υποδέχθηκαν με χαρά. Στην αίθουσα εκδηλώσεων αρχικά υπήρξε καλοσώρισμα από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Μαχαιράδου κα Αλαμάνου-Κεφαλληνού Σταματούλα, μετά προβλήθηκαν βίντεο, υπήρξε συζήτηση με τους μαθητές και τέλος τραγουδήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο σχολείων χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες, όπου η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με την ζωγραφική, η δεύτερη ομάδα με  τον κώδικα Braille (Μπράιγ), δηλαδή το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών και η τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές του Γυμνασίου Μαχαιράδου για την φιλοξενία τους.

Αφήστε μια απάντηση