Στο πλαίσιο των δράσεων για τον «Ενεργό Πολίτη», ομάδα μαθητών επισκέφθηκε τον Πύργο με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης.
Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού πληροφορικής, οι μαθητές παρουσίασαν μια αφίσα ευαισθητοποίησης – δημιούργημα των μαθητών – , η οποία και μοιράστηκε στους πολίτες.
Οι μαθητές είχαν δημιουργήσει μια μακέτα πόλης, στην οποία είχαν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης και ένα αυτοκινητάκι LEGO, το οποίο με τη βοήθεια της ρομποτικής, μετέφερε ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ.Βασίλης Φάμελος υποδέχθηκε τους μαθητές στο πάρκο της πόλης και συζήτησε μαζί τους για τη σημασία της ανακύκλωσης, αφού με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.
Στη συνέχεια μοίρασε σακούλες ανακύκλωσης σε όλα τα παιδιά. Εξήρε την πρωτοβουλία του σχολείου, τονίζοντας την ανάγκη για περιβαλλοντική συνείδηση. Δεσμεύτηκε προσωπικά για την έμπρακτη στήριξή του και στις επόμενες δράσεις μας!
Υπεύθυνη δράσης: Δραγανούδη Ευαγγελία, ΠΕ86
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Γρηγορόπουλος Φώτιος, ΠΕ88, Καούνα Ευαγγελία, ΠΕ88, Ανδριοπούλου Γεωργία, ΕΒΠ