Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την αποδοχή της αναπηρίας και την άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό –όπως κάθε χρόνο- αναπτύχθηκαν και υλοποιήθηκαν στο ΕΝΕΕΓΥΛ ποικίλες δράσεις για την προαγωγή μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας.
Συγκεκριμένα ,οι μαθητές/ μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί με τη συνοδεία κιθάρας τραγούδησαν ένα τραγούδι με γνωστή μελωδία σε στίχους γραμμένους από την εκπαιδευτικό του σχολείου Αναστασία Παπαδημητρίου(μαθηματικό) και το οποίο- παράλληλα -απέδωσε στη Νοηματική Γλώσσα η εκπαιδευτικός Αθανασία Γκαϊντατζή(Φυσικής Αγωγής). Η ερμηνεία του τραγουδιού αξιοποιήθηκε για την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού που προωθεί την αποδοχή και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Επίσης, στο προαύλιο του σχολείου πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό δρώμενο με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Εμπνευστές της ιδέας και ενορχηστρωτές της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί: Δρακοπούλου Μαρία (Διευθύντρια),Μυλωνά Ελευθερία (υποδιευθύντρια), Λινάρδου Νικολία (φιλόλογος) και Πανταζοπούλου Ελένη(φυσικός) . Η εν λόγω δράση αποτυπώθηκε σε ψηφιακό προϊόν πολυμεσικού περιεχομένου, το οποίο αναδεικνύει την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στα άτομα με αναπηρία.