Με αφορμή την 6η Μαρτίου – Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό, το σχολείο μας συμμετείχε σε δράση που υλοποιεί, για 12η συνεχή χρονιά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 δημιούργησαν μια ομαδική αφίσα με κεντρικό μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» και έδωσαν έμφαση στο σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ». Στην αφίσα, οι μαθητές κατέγραψαν λέξεις–αξίες που θέλουν να χαρακτηρίζουν το σχολείο μας: φιλία, σεβασμός, αποδοχή, κατανόηση, ενσυναίσθηση, αγάπη, διαφορετικότητα, ισότητα, ευγένεια, εκτίμηση, ειρήνη.
Με χρώματα, δημιουργικότητα και συνεργασία, αποτύπωσαν όχι μόνο τις σκέψεις τους αλλά και τα συναισθήματά τους. Κάθε λέξη αποτελεί μια υπόσχεση: να στηρίζει ο ένας τον άλλον, να μη μένουν σιωπηλοί μπροστά στη βία και να επιλέγουν τον διάλογο αντί για τον φόβο.
Η αφίσα τους είναι μια δυνατή υπενθύμιση πως η αλλαγή ξεκινά από εμάς. Γιατί όταν μιλάμε, προστατεύουμε. Και όταν προστατεύουμε, χτίζουμε ένα σχολείο με ασφάλεια και σεβασμό για όλους.
Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Πουλή Αγγελικής, αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για όσους έλαβαν μέρος, ενισχύοντας την ενσυναίσθηση και καλλιεργώντας ένα σχολικό περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

