Γιορτή 25ης Μαρτίου

«Ένας κλέφτης και μια “αμαρτωλή” σκιαγραφούν το 1821» , ήταν ο τίτλος του Θεατρικού που ανέβασε η θεατρική ομάδα του σχολείου μας στις 24-03-2023 συμμετέχοντας στους εορτασμούς της μεγάλης αυτής και διπλής γιορτής για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Μέσα απο μια όμορφη διασκευή που επιμελήθηκαν ο Διευθυντής κ.Τζιλίνης Αναστάσιος και ο Γεωπόνος κ. Νέστορας Γεώργιος και η οποία ήταν  γεμάτη χιούμορ, πατριωτισμό και βαθιά νοήματα παρουσιάσαμε όχι μόνο τη βιογραφία των Ηρώων, αλλά και προβάλαμε τις δράσεις τους, τα λόγια τους και στοιχεία των χαρακήρων όπως ο αλτρουισμός, η τιμιότητα, η γενναιοψυχία, η μεγαλοψυχία.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν το κλείσιμο του έργου μας, με  την κορυφαία σκηνή από το Μεγάλο μας Τσίρκο μας του Ιάκωβου Καμπανέλλη που επιμελήθηκε η Θεατρολόγος κ. Νούτση Αναστασία.

Τα παιδιά απέσπασαν το χειροκρότημα όλων όσων μας τίμησαν και ευχήθηκαν ανάλογη συνέχεια σε θεατρικά δρώμενα.

Την γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Λούδα Θεοδότα προισταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς, η κα. Σόνια Ευθυμιάδου συγγραφέας, η Προέδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυρίων Καστοριάς κα Νίνα Μπουρλή και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Κοζατσάνη η οποία παρέδωσε στον Διευθυντή τιμητική πλακέτα για την πρόσφατη βράβευση του σχολείου κατα τον 19ο Διεθνή Διαγωνισμό ποίησης- Θεάτρου που διεξήχθει στην Τεργέστη της Ιταλίας. Η κ. Κοζατσάνη κατα την παράδοση της πλακέτας τόνισε πως αυτό που αξίζει το Σχολείο είναι, προπαντός, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα προσφέρει στην κοινωνία μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

IMG 20230323 131331

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς