Στο πλαίσιο των μαθημάτων «Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Α΄ Λυκείου, του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» της Γ’ και Δ΄ Γυμνασίου, καθώς και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο «Φροντίζω το σχολείο μου, αλλάζω τη ζωή, μαθαίνω να ζω οικολογικά», οι μαθητές του Σχολείου μας διαμόρφωσαν το έδαφος σε υπάρχοντα τσιμεντένια παρτέρια στο περιβάλλον της σχολικής αυλής με σκοπό τη φύτευση πολυετών θάμνων και αρωματικών φυτών.
Για τη διαμόρφωση του εδάφους, οι μαθητές αφαίρεσαν το υπάρχον χώμα, έσπασαν το τσιμεντένιο πυθμένα, τοποθέτησαν χαλίκι, ενώ έκαναν και τρύπες με κρουστικό δράπανο στο κάτω μέρος των παρτεριών, με σκοπό την καλύτερη αποστράγγιση. Στη συνέχεια, ανέμειξαν το υπάρχον χώμα με ψιλό χαλίκι (γαρμπίλι) και μεγάλη ποσότητα συσκευασμένης κοπριάς και το επανατοποθέτησαν στο τσιμεντένιο παρτέρι. Ακολούθησε στρώσιμο της επιφάνειας του χώματος. Τέλος, επιλέχθηκαν και φυτεύθηκαν σε σταθερές αποστάσεις και κατ’ εναλλαγή 9 διαφορετικά είδη πολυετών θάμνων, ανθεκτικών στη σκιά και την ημισκιά. Σε θέσεις με μεγαλύτερη διάρκεια ηλιοφάνειας και καλύτερη αποστράγγιση, φυτεύτηκαν 10 είδη αρωματικών φυτών. Συνολικά φυτεύτηκαν 30 φυτά.
Όλα τα φυτά και η κοπριά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δωρεά της κας Μαρίας Κυριακάτου-Θεοφιλάτου ιδιοκτήτριας του φυτωρίου ΓΑΙΑ GARDEN CENTRE (θέση: Κρανιά Αργοστολίου) και την ευχαριστούμε θερμά!!












