Αγιασμός 14 Σεπτεμβρίου 2020

Γενικά

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρακάτω παραθέτουμε την ηλεκτρονική επιστολή της Διευθύντριάς μας, κας Πολίτη, προς τους γονείς των μαθητών μας.

“Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Παρακαλούμε τους μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα στις 08:15, έχοντας μαζί τους άδεια σχολική τσάντα,  τετράδιο και στυλό και φυσικά μάσκα που θα καλύπτει τη μύτη και το στόμα. Οι μαθητές θα κατανεμηθούν στα τμήματα και θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν.
Ακολούθως θα παραλάβουν τα βιβλία τους και στις 12:00 θα  τελεστεί ο Αγιασμός με παρόντες τους μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι θα αποχωρήσουν αμέσως μετά το πέρας της τελετής. Δυστυχώς, λόγω αυξημένων μέτρων προστασίας, οι γονείς δεν θα εισέρχονται στο προαύλιο.

Ακολούθως, ο ιερέας θα αγιάσει με τη σειρά,  τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, οι οποίοι θα αποχωρήσουν αμέσως μετά.

Η Διευθύντρια θα ενημερώσει τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης, για τις βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του σχολείου και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, στο προαύλιο του σχολείου το απόγευμα της Δευτέρας ως εξής:
Στις 17:30 καλούνται να προσέλθουν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Α έως και Λ.
Στις 18:30 καλούνται να προσέλθουν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Μ έως και Ω.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τη σειρά ώστε να μην υπερβαίνουν οι παρόντες τα 50 το πολύ 60 άτομα.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για την ενημέρωση αυτή, καθώς τα παιδιά της Α΄ τάξης βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μία βαθμίδα εκπαίδευσης σε μία άλλη και παράλληλα εισέρχονται στην εφηβική ηλικία. Κρίνουμε επίσης απαραίτητη την παρουσία σας, αφού πρόκειται να συμπληρωθούν τα δελτία με τα στοιχεία των οικογενειών για την περαιτέρω ηλεκτρονική μας επικοινωνία, θα δοθούν σημαντικές οδηγίες προς τους γονείς για το νέο αυτό στάδιο στη σχολική ζωή των παιδιών τους και θα απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες των γονέων.

Γνωστοποιούμε στους γονείς της Α΄ τάξης πως στο Γυμνάσιο δεν δίνεται λίστα γραφικής ύλης προς αγορά. Ο κάθε εκπαιδευτικός θα ενημερώσει τους μαθητές για αυτά που κρίνει απαραίτητα για το μάθημά του.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, στους οποίους θα εισέρχονται μόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λάβετε ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν εσάς και τα παιδιά σας μέσω μέηλ, από το blog του σχολείου και από την ομάδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στο Facebook .
Παρακαλούμε επίσης, μέχρι να έχουμε το σύνολο των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των γονέων όλων των μαθητών να διαδίδετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε σε φίλους και γνωστούς.

Καλή σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί και
η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς
Ρένα Πολίτη”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *