Αρχίζουμε! Βασικές οδηγίες.

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα.

– Το σχολείο ξεκινά στις 08:15 το πρωί, χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, συνεπώς είναι απαραίτητο οι μαθητές να έχουν προσέλθει νωρίτερα από αυτή την ώρα. Θα παραμένουν στο προαύλιο και θα ανεβαίνουν στις αίθουσες με το κτύπημα του κουδουνιού.
– Τα διαλείμματα θα είναι τρία συνολικά, διάρκειας 15 λεπτών.
– Τα μαθήματα τελειώνουν για το τετράωρο στις 11:30 ή 11:45, για το πεντάωρο 12:30, για το εξάωρο 13:15 ή 13:30 και για το επτάωρο 14:10. Η Α΄ τάξη και το Β1, Β2 έχουν κοινό διάλειμμα. Τα υπόλοιπα τμήματα της Β και η Γ΄ τάξη ομοίως.
Αναλόγως προς τις τοποθετήσεις διδακτικού προσωπικού και την κάλυψη των διδακτικών ωρών του προγράμματος, οι μαθητές θα σχολούν νωρίτερα ή αργότερα. Θα είναι όλοι ενήμεροι τουλάχιστον για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Ζητήστε να το δείτε.
– Οι μαθητές μπορούν να εξυπηρετηθούν από το κυλικείο του σχολείου ή να έχουν δεκατιανό από το σπίτι. Παρακαλώ, φροντίστε να έχουν μαζί τους ατομικό μπουκαλάκι με νερό.
– Παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή των παιδιών σας στην ατομική υγιεινή (συχνό πλύσιμο των χεριών, να βήχουν και να φτερνίζονται στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα τους, απολύμανση του θρανίου, συχνή χρήση αντισηπτικού (υπάρχει εξοπλισμός σε κάθε αίθουσα), αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής στις τουαλέτες, σεβασμός στην καθαριότητα του χώρου). Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται οι μαθητές να καταναλώνουν φαγητό ή νερό ή αναψυκτικό μέσα στην τάξη.
– Οι αίθουσες θα αερίζονται καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος και στο διάλειμμα θα παραμένουν ανοικτές για το βέλτιστο εξαερισμό τους. Παρακαλούνται οι μαθητές να μην αφήνουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα εκτεθειμένα.

– Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου (αίθουσες, διάδρομοι, τουαλέτες, στην αναμονή του κυλικείου). Οι μαθητές μπορούν να βγάζουν τη μάσκα τους στο προαύλιο (όχι όταν υπάρχει συγχρωτισμός) και στην ώρα της Φυσικής Αγωγής. Δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Θα παραμένουν σε ειδικό χώρο μέχρι να έρθει μέλος της οικογένειάς τους να τους παραλάβει και θα χρεώνονται με τις αντίστοιχες απουσίες.
Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη παραλάβει μάσκες, γι αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να έχουν τα παιδιά σας μαζί τους. Την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν ατομικό αντισηπτικό χεριών.

– Παρακαλώ να μας ενημερώνετε με μέηλ ή τηλεφωνικώς για τυχόν απουσία του παιδιού σας από την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο αν παρατηρείτε ότι δεν αισθάνεται καλά, έχει δέκατα ή πυρετό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την καλή υγεία των τριακοσίων και πλέον ατόμων που κινούνται στο σχολείο μας και τη συνεπαγόμενη αναστολή λειτουργίας του.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκινήσουμε με χαρά τη σχολική χρονιά, αξιοποιώντας τις δυσχερείς υγειονομικές συνθήκες για να μάθουμε να προστατεύουμε τη ζωή μας και τη ζωή των αγαπημένων μας.

Καλή σχολική χρονιά,

Ρένα Πολίτη

Αφήστε μια απάντηση