Αρχική » Γιορτές & Εκδηλώσεις » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 8η ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Άρθρα

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Translate

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 8η ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και στα πλαίσια της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε η δράση ‘’Επιτρα-παίζουμε για τη Θεσσαλονίκη πολυγλωσσικά’’, η οποία ανήκει στην κατηγορία ‘’Διαδραστικά Πολυγλωσσικά Εργαστήρια’’. Η δράση είχε διπλό χαρακτήρα καθώς αφ’ ενός παρουσιάστηκε η δουλειά των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019 με θέμα τα τοπωνύμια και αφετέρου  τονίστηκε η σημασία της ημέρας αυτής για την επέκταση της δράσης για τη δημιουργία υλικού που αφορούσε και σε μη ευρωπαϊκές γλώσσες που ομιλούνται από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το θέμα και το περιεχόμενο της δράσης ήταν η παρουσίαση ενός χειροποίητου διαθεματικού και πολυγλωσσικού επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο ‘’My Thessaloniki’’, το οποίο δημιουργήθηκε για την ανάδειξη και τη γνωριμία με την πόλη της Θεσσαλονίκης από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και με τη συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες γνώρισαν το παιχνίδι από κοντά, έπαιξαν και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για μία πόλη με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.

Στον τομέα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο γλωσσικό μέρος που αφορά στις ερωτήσεις του επιτραπεζίου παιχνιδιού υπεύθυνες ήταν οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών του σχολείου κυρίες Δάμτση Ευθυμία (Αγγλικά), Τσαντήλα Μαρία (Γερμανικά) και Προδρόμου Χρυσούλα (Γαλλικά), ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος υπεύθυνη ήταν η εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών κυρία Καγιανά Παναγιώτα, η οποία σχεδίασε το επιτραπέζιο παιχνίδι μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου. Επίσης, συνεργάστηκαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί και τους οποίους/τις οποίες ευχαριστούμε πολύ:

1) Ελευθέρου Αθανάσιος (Φιλόλογος)

2) Γαβριηλίδου Ευθυμία (Φιλόλογος)

3) Ακανθοπούλου Καλλιρρόη (Θεολόγος)

4) Παπαδημητρίου Γεωργία (Μαθηματικός)

5) Σταυρόπουλος Θεόδωρος (Μουσικός)

6) Τράκα Θεοδώρα ( Τεχνολόγος)

7) Χουζουράκη Αγάπη (Νομικός)

Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή του σχολείου κύριο Καστανιώτη Δημήτριο για τη συνδρομή του στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Όσον αφορά στην επιμέλεια της εκδήλωσης για την 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας, την ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας κυρία Δάμτση Ευθυμία για το γλωσσικό μέρος και Καλλιτεχνικών κυρία Καγιανά Παναγιώτα για το καλλιτεχνικό μέρος.

Θερμές ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς κυρία Ακανθοπούλου Καλλιρρόη και  κυρία Σταυριανίδου Νίκη (Πληροφορική) για την προώθηση, προβολή της εκδήλωσης και συμμετοχή, καθώς και στο μαθητή Αϊντογκμούς Μαχίρ του Γ2 και τη μαθήτρια Αρβανιτίδη Χριστίνα του Γ1 που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδραστικά αλλά και όλους τους παριστάμενους και τις παριστάμενες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες του σχολείου, οι οποίοι και οι οποίες δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι ‘’My Thessaloniki’’. Σας προσκαλούμε στο σχολείο μας για να παίξουμε πολυγλωσσικά για τη Θεσσαλονίκη όλοι και όλες μαζί.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση για την παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού ‘’My Thessaloniki’’.

https://www.youtube.com/watch?v=En5DvEh3OOg

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

‘’MY THESSALONIKI’’

 

Το φύλλο εργασίας στο οποίο βασίστηκε το επιτραπέζιο παιχνίδι:



Λήψη αρχείου


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση