Αρχική » Γενικά » ΕΚΤΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ INTEGRATED

Άρθρα

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Translate

ΕΚΤΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ INTEGRATED

Αποτέλεσμα εικόνας για not one lessΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ: “ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ”

(TIME FOR A FILM: “NOT ONE LESS”)

Στο πλαίσιο του προγράμματος Integrated Promoting Meaningful Integration of 3rd Country National Children to Education, στις 20 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η έκτη κατά σειρά εκδήλωση, η οποία αυτή τη φορά αφορούσε στην προβολή της κινεζικής ταινίας  “Ούτε ένας λιγότερος” (1999), του σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Κίνα (χώρα η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα Integrated). Σε ένα μικρό ορεινό χωριό, ο δάσκαλος του σχολείου χρειάζεται να φύγει για ένα μήνα. Τη θέση του παίρνει η δεκατριάχρονη μαθήτρια Wei Minzhi, λαμβάνοντας από αυτόν την εντολή να έχει κρατήσει τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού ίδιο, όταν αυτός θα επιστρέψει. Ωστόσο, κάποια στιγμή η φτώχεια αναγκάζει τον μαθητή Zhang Huike να πάει στην πόλη, για να δουλέψει. Τότε η Wei αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης του συμμαθητή της προκειμένου να τον φέρει πίσω και να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στο δάσκαλό της: Ούτε ένας λιγότερος στο σχολείο.

Η ταινία ασχολείται με το σοβαρό θέμα της μαθητικής διαρροής και την έννοια της συμπερίληψης και της ενσωμάτωσης όλων των μαθητών/μαθητριών στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα με το μήνυμα της ταινίας, οι μαθητές/μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την ταινία όψεις του κινεζικού πολιτισμού και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου κύριος Καστανιώτης Δημήτριος, η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και συντονίστρια του προγράμματος Integrated κυρία Δάμτση Ευθυμία, η εκπαιδευτικός Θεολόγος κυρία Ακανθοπούλου Καλλιρρόη και η εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας κυρία Τσαντήλα Μαρία.

Πολλές ευχαριστίες και στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου για τη στήριξή που παρείχαν στην εκδήλωση.

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση