Αρχική » Εκδηλώσεις » Επίσκεψη της συγγραφέα Κατερίνας Δημόκα στο Γυμνάσιο Δαύλειας

Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Δαύλειας

Καλώς ήρθατε!

H Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη περιήγηση!

Επίσκεψη της συγγραφέα Κατερίνας Δημόκα στο Γυμνάσιο Δαύλειας

1Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας που προωθεί το σχολείο μας σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Δαύλειας, υποδέχτηκαν και συζήτησαν την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, με την κα Δημόκα Κατερίνα, συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων, η οποία έχει τιμηθεί για το έργο της. Ειδικότερα, το βιβλίο της ΔΥΟ ΣΤΟΜΑΤΑ περιλαμβάνεται στις βραχείες λίστες IBBY 2022, στην κατηγορία εφηβικού/ νεανικού κοινού, στη χρυσή λίστα του ELNIPLEX για το 2022, που είναι η δημοφιλέστερη συγκεντρωτική λίστα με τα κορυφαία βιβλία της εκδοτικής παραγωγής του 2021. Επίσης, έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στις εφημερίδες Καθημερινή και Δρόμος της αριστεράς, αλλά και στα ηλεκτρονικά περιοδικά Ο αναγνώστης και Θεαθήναι.

Η επίσκεψή της γέμισε χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, καθώς είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί της, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της ΔΥΟ ΣΤΟΜΑΤΑ. Έτσι, η συνάντησή τους μαζί της ολοκλήρωσε αυτή τη γνωριμία και έφερε στην επιφάνεια πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της εργασίας μιας συγγραφέα.

Η κα Δημόκα, απλή και προσιτή, ξεκίνησε να μιλά στις μαθήτριες/-τές για τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη σφαγή του Διστόμου. Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με τα παιδιά εμβάθυνε στα γεγονότα, αναλύοντας ταυτόχρονα την ψυχοσύνθεση των κεντρικών ηρώων του βιβλίου της. Ακόμα, έπειτα από ερωτήσεις που τις απηύθυναν οι μαθητές, εξήγησε την επιλογή του τίτλου του βιβλίου, τους συμβολισμούς και τα βαθύτερα νοήματα που αποκομίζουμε από την ανάγνωση του έργου της. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αθέατες πτυχές της συγγραφής ενός βιβλίου, όπως στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τους περιορισμούς που υπήρχαν το 2020-2021 λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα ΔΥΟ ΣΤΟΜΑΤΑ μίλησαν και ένωσαν τους μαθητές με τη συγγραφέα, άγγιξαν την ψυχή και τη σκέψη τους και τους ενέπνευσαν να δημιουργήσουν συννεφόλεξα με τις λέξεις του βιβλίου της. Επιπρόσθετα, δύο μαθήτριες της συγγραφικής ομάδας του σχολικού ηλεκτρονικού περιοδικού επιφύλαξαν μια έκπληξη στη κα Δημόκα. Της ζήτησαν να τους παραχωρήσει συνέντευξη και να απαντήσει σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη στον ακόλουθο διαδικτυακό τόπο:  https://schoolpress.sch.gr/teenagereporters/archives/322.

Ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, που θέλησαν να την επισφραγίσουν, ζητώντας αυτόγραφο από τη συγγραφέα που τους γοήτευσε!

Ευχόμαστε το βιβλίο της ΔΥΟ ΣΤΟΜΑΤΑ να είναι καλοτάξιδο και ανανεώνουμε το πνευματικό μας ταξίδι με την έκδοση του νέου της βιβλίου…

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση