Στον ελεύθερο χρόνο μας, δανειζόμαστε από τη Σχολική Βιβλιοθήκη και διαβάζουμε το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση «Όταν έφυγαν τα αγάλματα». Παίζουμε το παιχνίδι και συμμετέχουμε στην εκστρατεία που ανέλαβαν οι μαθητές της ομάδας «η Τενέα εμπνέει», με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της αρχαιοκαπηλίας
Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της κ. και του κ. Όθωνα Ριζόγιαννη για την ευγενική προσφορά βιβλίων στη Σχολική Δανειστική μας Βιβλιοθήκη!
Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες όχι μόνο της ευγνωμοσύνης μας, αλλά και συγχαρητηρίων. Ελπίζουμε να βρουν πολλούς-πολλούς μιμητές!
Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια και με βάση τον Θεματικό άξονα «Σώμα και Ταυτότητα», «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων «, » Εθισμός και Εφηβική ηλικία», οι μαθητές του Γυμνασίου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Μπασιάκου Θεοδώρας ενημερώθηκαν για θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, και για τον εθισμό σε αυτό. Συζήτησαν τις αιτίες που οδηγούν τους εφήβους στην εξάρτηση, τις συνέπειες, τους τρόπους αντιμετώπισης. Αναφέρθηκαν σε προσωπικές εμπειρίες αλλά και σε παραδείγματα παιδιών της ηλικίας τους.
Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, για να καταγραφούν οι διαδικτυακές συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας, το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα.
Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας θεσμοθετούνται με τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».
Τι είναι το «ηλεκτρονικό έγκλημα»;
Ποια είναι η διαφορά του «ηλεκτρονικού εγκλήματος» από το κυβερνοέγκλημα;
Ποιες μορφές διαδικτυακής εγκληματικότητας συναντάμε συχνότερα και τι πρέπει να γνωρίζω για κάθε μια από αυτές;
Τι πρέπει να γνωρίζω για το cyberbullying;
Τι πρέπει να γνωρίζω για τα ψηφιακά νομίσματα;
Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και διαβάστε περισσότερες συμβουλές για γονείς και νέους στο www . cyberkid . gr.
Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:
– Τηλέφωνο : 11188
– Fax: 213–1527471
– Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
– Twitter: @cyberalertGR
– Ιστότοπος : www.cyberkid.gr
– Μέσω της εφαρμογήςCYBERKID για φορητές συσκευές και
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα
Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια και με βάση τον Α΄ Θεματικό άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής», » Διατροφικές συνήθειες και επιλογές. Τρέφομαι ή διατρέφομαι», οι μαθητές του Γυμνασίου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Μπασιάκου Θεοδώρας δημιούργησαν το παρακάτω ερωτηματολόγιο.
Στόχος του ερωτηματολογίου είναι να διευρευνήσει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας.
Οι μαθητές μας αφού πρώτα παρακολούθησαν πως σχεδιάζεται ένα ερωτηματολόγιο με τις φόρμες της Gοοgle, συμμετείχαν στη διατύπωση των ερωτήσεων και στο τέλος συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.
Στην συνέχεια μελέτησαν τις απαντήσεις των συμμαθητών τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής στην περίοδο της εφηβείας.
Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1883, στο Μεγάλο Κάστρο (Ηράκλειο) της Κρήτης και πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 1957.
Πολλά από τα βιβλία του βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη μας.
Στα πιο γνωστά συγκαταλέγονται η Ασκητική, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Ο Καπετάν Μιχάλης, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Ο Τελευταίος Πειρασμός, Ο φτωχούλης του Θεού, Αναφορά στον Γκρέκο, Ταξιδεύοντας.
Το 2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισιμού κήρυξε και επίσημα τη χρονιά ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη»!
Η δράση μας «ΒΙΒΛΙΟΠΟΡΟΣ» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία!
Ομάδες μαθητών μας διαλέγουν βιβλία, από αυτά που οι ίδιοι και οι συμμαθητές τους έχουν προσφέρει στον «Βιβλιοπόρο» και τους περνούν την ταινία με το σήμα που σχεδιάσαμε για τον σκοπό αυτό.
Τα βιβλία αφήνονται σε διάφορα σημεία του κτιρίου και όποιος θέλει τα παίρνει. Μπορεί να τα επιστρέψει ή να τα κρατήσει ή να φέρει στη θέση τους άλλα. Μπορεί να γράψει τη γνώμη του για αυτά, επώνυμα, τοποθετώντας ένα χαρτάκι στον φάκελλο που βρίσκεται στο εσωτερικό τους…
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΔΡΑΣΑΝ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ!)
Η δράση προώθησης της φιλαναγνωσίας, που έχουν αναλάβει οι μαθητές μας, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου,που σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση.
Τα παιδιά με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, κ. Δράκου και κ. Σιδηροπούλου, επέλεξαν τα βιβλία που θα διάβαζαν, εφοδιάστηκαν με βιβλία που συγκεντρώσαμε, για να τα προσφέρουμε στο Ευθύμειο όπως και με τρόφιμα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν φέρει οι συμμαθητές τους.
Η επίσκεψή μας ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα μάθημα ζωής! Όχι μόνο διαβάσαμε, αλλά και μιλήσαμε και τραγουδήσαμε και ξεναγηθήκαμε… Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότερα