ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ Σ.Δ.Β.

Μετά τη χειρόγραφη, ολοκληρώθηκε και η ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων της Βιβλιοθήκης μας!

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να ενημερώνεται για τους τίτλους που διατίθενται και να προχωρά στον δανεισμό βιβλίων.

Επίσης, σύντομα ολοκληρώνονται και οι εργασίες στον φυσικό χώρο της Βιβλιοθήκης μας, ώστε να μπορείτε να την επισκέπτεσθε.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Σχ. Έτος 2017-18 «AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΕΘΙΣΜΟΣ»

Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια και με βάση τον  Θεματικό άξονα «Σώμα και Ταυτότητα», «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων «, » Εθισμός και Εφηβική ηλικία», οι μαθητές του Γυμνασίου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Μπασιάκου Θεοδώρας ενημερώθηκαν για θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, και για τον εθισμό σε αυτό. Συζήτησαν τις αιτίες που οδηγούν τους εφήβους στην εξάρτηση, τις συνέπειες, τους τρόπους αντιμετώπισης. Αναφέρθηκαν σε προσωπικές εμπειρίες αλλά και σε παραδείγματα παιδιών της ηλικίας τους.

Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, για να καταγραφούν οι διαδικτυακές συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας,  το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα.

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας θεσμοθετούνται με τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

  • Τι είναι το «ηλεκτρονικό έγκλημα»;
  • Ποια είναι η διαφορά του «ηλεκτρονικού εγκλήματος» από το κυβερνοέγκλημα;
  • Ποιες μορφές διαδικτυακής εγκληματικότητας συναντάμε συχνότερα και τι πρέπει να γνωρίζω για κάθε μια από αυτές;
  • Τι πρέπει να γνωρίζω για το cyberbullying;
  • Τι πρέπει να γνωρίζω για τα ψηφιακά νομίσματα;
Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και διαβάστε περισσότερες συμβουλές για γονείς και νέους στο www . cyberkid . gr .

Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:

– Τηλέφωνο : 11188
– Fax: 2131527471
– Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
– Twitter: @cyberalertGR
– Ιστότοπος : www.cyberkid.gr
– Μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές και
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα

Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:

– Τηλέφωνο: 2310-388772
– Fax: 213-1527666
Email: ydheve@cybercrimeunit.gov.gr
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 54 121, Θεσσαλονίκη 

Συνέχεια του άρθρου ‘ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Σχ. Έτος 2017-18 «AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΕΘΙΣΜΟΣ»’ »

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Σχ. Έτος 2016-17 » Διατροφικές συνήθειες και επιλογές. Τρέφομαι ή διατρέφομαι»

Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια και με βάση τον Α΄ Θεματικό άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής», » Διατροφικές συνήθειες και επιλογές. Τρέφομαι ή διατρέφομαι», οι μαθητές του Γυμνασίου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Μπασιάκου Θεοδώρας δημιούργησαν το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

Στόχος του ερωτηματολογίου είναι να διευρευνήσει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας.

Οι μαθητές μας αφού πρώτα παρακολούθησαν πως σχεδιάζεται ένα ερωτηματολόγιο με τις φόρμες της Gοοgle, συμμετείχαν στη διατύπωση των ερωτήσεων και στο τέλος συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.

Στην συνέχεια μελέτησαν τις απαντήσεις των συμμαθητών τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής στην περίοδο της εφηβείας.

Συμπλήρωσε και εσύ το Ερωτηματολόγιο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1883, στο Μεγάλο Κάστρο (Ηράκλειο) της Κρήτης και πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 1957.

Πολλά από τα βιβλία του βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη μας.

Στα πιο γνωστά συγκαταλέγονται η Ασκητική, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Ο Καπετάν Μιχάλης, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Ο Τελευταίος Πειρασμός, Ο φτωχούλης του Θεού, Αναφορά στον Γκρέκο, Ταξιδεύοντας.
Το 2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισιμού κήρυξε και επίσημα τη χρονιά ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη»!

Δείτε την παρουσίαση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Ζώγαλη Αναστασία, Ζώγαλης Πέτρος, Ηλίας Γιώργος

Ποίημα του μαθητή Οικονόμου Ηλία του τμήματος Α3 στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Η ζωή είναι μικρή και η ψυχή μεγάλη
όποτε ζήσε την κάθε στιγμή
σαν να μην υπάρχει άλλη .

Στην ζωή χωράνε πένθη βαριά
και βάσανα πολλά για όσους αγαπάνε .

Το αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικό , Συνέχεια του άρθρου ‘Ποίημα του μαθητή Οικονόμου Ηλία του τμήματος Α3 στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.’ »

Ο ΒΙΒΛΙΟΠΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥ

 Η δράση μας «ΒΙΒΛΙΟΠΟΡΟΣ» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία!

Ομάδες μαθητών μας διαλέγουν βιβλία, από αυτά που οι ίδιοι και οι συμμαθητές τους έχουν προσφέρει στον «Βιβλιοπόρο» και τους περνούν την ταινία με το σήμα που σχεδιάσαμε για τον σκοπό αυτό.

Τα βιβλία αφήνονται σε διάφορα σημεία του κτιρίου και όποιος θέλει τα παίρνει. Μπορεί να τα επιστρέψει ή να τα κρατήσει ή να φέρει στη θέση τους άλλα. Μπορεί να γράψει τη γνώμη του για αυτά, επώνυμα, τοποθετώντας ένα χαρτάκι στον φάκελλο που βρίσκεται στο εσωτερικό τους…

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΔΡΑΣΑΝ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ!)

Η δράση προώθησης της φιλαναγνωσίας, που έχουν αναλάβει οι μαθητές μας, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου,που σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση.
Τα παιδιά με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, κ. Δράκου και κ. Σιδηροπούλου, επέλεξαν τα βιβλία που θα διάβαζαν, εφοδιάστηκαν με βιβλία που συγκεντρώσαμε, για να τα προσφέρουμε στο Ευθύμειο όπως και με τρόφιμα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν φέρει οι συμμαθητές τους.

Η επίσκεψή μας ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα μάθημα ζωής! Όχι μόνο διαβάσαμε, αλλά και μιλήσαμε και τραγουδήσαμε και ξεναγηθήκαμε… Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία!18199157_1921397024741230_5177530513625530664_n 18222417_1921397028074563_954339562007035564_n 18222437_1921397264741206_5875957491848874493_n18274875_1921397274741205_3115394710771764897_n

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έγινε σήμερα στο Γεν. Λύκειο Χιλιομοδίου, αφού οι εκπαιδευτικοί,  οι μαθητές και οι προσκεκλημένοι τους υποδέχτηκαν τον ποιητή, Τίτο Πατρίκιο. Είναι πολύ σημαντικό να πλησιάζουν τα παιδιά μας  πνευματικοί άνθρωποι, ώστε οι νέοι να αντιληφθούν πως η ουσία και η ομορφιά της ζωής  προκύπτει μέσα από το δυνάμωμα της σκέψης τους, την πνευματική καλλιέργεια, αλλά και μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους τους∙

Τίτος_Πατρίκιος

Εργογραφία

[Πηγή: Wikipedia]

Η πρώτη δημοσίευση ποιήματός του έγινε το 1943 στο περιοδικό Ξεκίνημα της Νιότης. Ήταν ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Επιθεώρηση Τέχνης. Έργα του μεταφράστηκαν στα γαλλικά, τα φλαμανδικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά. Το 1994 τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του.

Συνέχεια του άρθρου ‘Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ’ »

ΒΙΒΛΙΟΠΟΡΟΣ: Ας αφήσουμε τα βιβλία να ταξιδέψουν

Όλοι έχουμε στα ράφια της βιβλιοθήκης μας ή αλλού, ξεχασμένα βιβλία, που κιτρινίζουν κι έχουν χάσει τη θέση τους στο ράφι της καρδιάς μας. Αν δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν σε εμάς, μήπως είναι μια καλή ιδέα να τους χαρίσουμε μια  δεύτερη, τρίτη τέταρτη…… ζωή;

Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για ‘’ βιβλιοαπελευθέρωση’’ (‘’Βοοkcrossing’’);

Τι είναι αυτό; Είναι η ιδέα να αφήνεις ένα βιβλίο σε έναν δημόσιο χώρο, ώστε να το βρει κάποιος άλλος, να το διαβάσει και έπειτα να κάνει το ίδιο και ο επόμενος. Δηλαδή, είναι μια κίνηση που μας ενθαρρύνει να αφήσουμε ελεύθερα τα βιβλία μας.

Συνέχεια του άρθρου ‘ΒΙΒΛΙΟΠΟΡΟΣ: Ας αφήσουμε τα βιβλία να ταξιδέψουν’ »