Καλή σχολική χρονιά!

Με αγιασμό, όπως κάθε χρόνο, ξεκινήσαμε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου Χιλιομοδίου. Στην τελετή παραβρέθηκαν, εκτός από γονείς/κηδεμόνες, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Κορινθίων, κ. Αν. Ταγαράς, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Χιλιομοδίου, κ.κ. Γ. Κανέλλος και Κ. Μέξιας. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς στα παιδιά, όπως και οι πρόεδροι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, κ. Χρ. Ηλίας και κ. Γ. Καλαρά. Μέλη των Συλλόγων πρόσφεραν γλυκά και αναψυκτικά σε όλους!

Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,Αγαπητοί και Αγαπητές Λειτουργοί της Εκπαίδευσης
Για μερικούς από εσάς είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο, για ορισμένους η πρώτη φορά σε νέο σχολείο, και για κάποιους άλλους η επιστροφή σε έναν γνώριμο τόπο με καινούργιες όμως προκλήσεις.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες και αγωνίες.
Στόχος και αυτή τη χρονιά είναι εσείς, οι μαθητές μας, να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και πλούσιες εμπειρίες. Έχετε κι εσείς την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας. Να αδράξετε την ευκαιρία, να αποκομίσετε όσα περισσότερα μπορείτε, να ονειρευτείτε. Όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!
Στόχος, επίσης, εσείς οι εκπαιδευτικοί μας, με τη στήριξη της Πολιτείας, να συνεχίσετε να επιτελείτε με γνώση και όρεξη το λειτούργημά σας. Σημαντική σας αποστολή να εμπνέετε τα παιδιά μας να αναζητούν διαρκώς τη γνώση και την αυτοβελτίωση
Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουμε βεβαίως και εμείς, ως πολιτική ηγεσία και υπηρεσίες του Υπουργείου. Να στηρίζουμε έμπρακτα τους λειτουργούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, να βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα και να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο.
Σας εύχομαι όλες και όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.
Διακριτά θέλω να ευχηθώ στους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να πιστεύουν στον εαυτό τους και τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα για να πραγματώσουν τα όνειρά τους».