Γυμνάσιο Χιλιομοδίου Κορινθίας

Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms EV3

Την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το STEM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική είχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργάνωσε ο οργανισμός STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών), με θέμα: ” Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms EV3″.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εμπλοκή των μαθητών στην ομαδική κατασκευή ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ καθώς και ο προγραμματισμός του σε κατάλληλο προγραμματιστικό περιβάλλον.

“Tί είναι το STEM; ”
“Το STEM είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην ιδέα της ταυτόχρονης εκπαίδευσης των μαθητών στους τέσσερις κλάδους – φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – μέσω μιας διεπιστημονικής και εφαρμοσμένης προσέγγισης.
Αντί να διδάσκονται τα τέσσερα μαθήματα ως ξεχωριστά και διακριτά θέματα, το STEM τα ενσωματώνει σε ένα μοντέλο μάθησης που βασίζεται σε πραγματικές εφαρμογές. Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν ομαδικά project και έτσι μαθαίνουν να πειραματίζονται, να ερευνούν και να αναζητούν λύσεις σε πραγματικά, σύγχρονα προβλήματα.”

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:
Μπασιάκου Θεοδώρα (υπεύθυνη εκπαιδευτικής επίσκεψης), Δρίβα Αγγελική και Κολοβός Χρήστος.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων