Αρχική » Ανακοινώσεις » Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μας

Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μας

Το σχολείο μας έπειτα από πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό ‘’χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου’’ και τη σχετική αποδοχή τους και έγκριση από τον σύλλογο διδασκόντων (αρ. πράξης 167/18-4-2019) πήρε μέρος με την μαθήτρια της β’ Γυμνασίου Τσαμπίκα Αργυρίου.

O διαγωνισμός, τον οποίο διοργάνωσε το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ορίζοντες», είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών/τριών με την ιστορία του τόπου τους και με τη διαδικασία της έρευνας και της αξιολόγησης της ιστορικής πληροφορίας, μέσω της γλώσσας του χορού.

Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ιωαννίδου Ζωή (ΠΕ01) και Παταβάλη Μαρία (ΠΕ11), οι οποίες είχαν και την επίβλεψη της πορείας του προγράμματος.

Το σχολείο μας για την εργασία της Τσαμπίκας απέσπασε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού. Η συμμετοχή μας και η παράλληλη εκπαιδευτική επίσκεψη σε αξιοθέατα της Αθήνας, καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγία της σχολικής επιτροπής.

Θερμές ευχαριστίες:

  • στην Σχολική Επιτροπή Χάλκης
  • στους Πέτρο Ιωάννου, Μαίρη Ιωάννου, Μαρία Τσίμπικα, Θεοδοσία και Ανεζούλα, για τη σημαντική βοήθεια που έδωσαν στην Τσαμπίκα, σχετικά με τις παραδόσεις, τους χορούς και τα έθιμα του νησιού μας.
  • στην Σοφία Ηρακλείδου, που φιλοξένησε την μαθήτρια και τις δύο συνοδούς της και βοήθησε στις μετακινήσεις τους.
  • στην Blue Star Ferries που κάλυψε σημαντικό μέρος των ακτοπλοϊκών εξόδων κατά την μετακίνηση της αποστολής.

 

Η Βράβευση


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας





European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση