Αρχική » Ανακοινώσεις » Πρόγραμμα Γκράφιτι – Urban Layers

Πρόγραμμα Γκράφιτι – Urban Layers

Τ ο «S T A R T – Create Cultural Change»  είναι ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και υποτροφιών το οποίο υποστηρίζει νέους δημιουργούς να προωθήσουν τις πολιτιστικές τους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο τοπικό περιβάλλον.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η εισαγωγή στα διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης έχοντας ως σημείο έναρξης τα Graffiti και τη Street Art που οι περισσότεροι μαθητές νιώθουν πιο οικεία. Όλα τα εργαστήρια ήταν διαδραστικά με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο. Όπως σε κάθε σχολείο, έτσι και στην Χάλκη, το τελικό στάδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να δημιουργηθεί μια τοιχογραφία από τους ίδιους τους μαθητές που στόχο είχε την οργανωμένη δημιουργία μιας μεγάλης τοιχογραφίας, την οικειοποίηση του χώρου του σχολείου και την κατανόηση των στόχων / γνώσεων που έμαθαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Η πρόταση συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα έγινε από την συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης / Μουσειολόγο κα Πολύνα Ξηραδάκη, μετά από μεσολάβηση του Δημήτρη Αγγελή. Και βέβαια δίχως δεύτερη σκέψη έγινε αμέσως αποδεκτή.

Με τη βοήθεια της Εμμανουέλας Κυριακοπούλου (Φωτογράφου / Αρχαιολόγου) για μια εβδομάδα δίδαξαν βιωματικά τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου μας, στην ιστορία της τέχνης, σε εργαστήρια καλλιτεχνίας, στην τεχνική του Γκράφιτι και τέλος, όλοι μαζί, αποτύπωσαν την ιδέα τους σε χώρο μέσα στο προαύλιο του σχολείου, εφαρμόζοντας τις νέες τους γνώσεις.

Με αφορμή την παράλληλη εκπαιδευτική επίσκεψη όλου του σχολείου μας στην Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο και σε αξιοθέατα της Αθήνας αμέσως μετά το πρόγραμμα Γκράφιτι στην Χάλκη, ήταν ευτυχής συγκυρία και ιδιαίτερο γεγονός η βόλτα στου ‘’Ψυρή’’ στην Αθήνα με ξεναγό τον Νικόλα Κουρλή (Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης), συνεργάτη της Πολύνας Ξηραδάκη.

Ευχαριστούμε πολύ την Πολύνα και την Εμμανουέλα, για την συνεργασία και την χαρισματική τους παρουσία στο χώρο του σχολείου μας.

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας





European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση