Αρχική » Δραστηριότητες » Το γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης εκπαιδεύεται στην Ασφαλή Οδήγηση

Το γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης εκπαιδεύεται στην Ασφαλή Οδήγηση

20e35d4dbcd80d77d77f4de4fd461a23 bΣτο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (15-21 Μαΐου 2023), το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης» πραγματοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Με μια εξαιρετική όσο και συγκινητική παρουσίαση, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, κ. Ελένη Καρύδη, εφάρμοσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παρατηρητηρίου για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, συνδυάζοντας τη θεωρία και τη βιωματική δράση.

Στο τέλος τα παιδιά δοκίμασαν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης της Οδήγησης, τα γυαλιά της υπνηλίας-κούρασης, του αλκοόλ και των παραισθήσεων, βιώνοντας την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, που περιορίζουν την αντίληψη και την ικανότητα αντίδρασης.97b10c2aac4b76fa7685f0e52134500a b

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά ενημερωτικά φυλλάδια που περιείχαν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.

Είναι πλέον γνωστό ότι, οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας με τεράστιο οικονομικό –κοινωνικό κόστος και δράσεις σαν αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των ατυχημάτων και σε πιο ασφαλή οδηγική συμπεριφορά απ’ όλους μας.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

28/2/1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση