Αρχική » Δραστηριότητες » Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας

1685045607948Την καθιερωμένη ημερήσια τους εκδρομή πραγματοποίησαν τα παιδιά του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” την  περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο. Εκπαιδευτική εκδρομή όνομα και πράγμα, αφού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετούς χώρους ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εξαιρετική ξεναγό κ. Όλγα Στάθη. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και κατόπιν επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ, που έθεσε ως σκοπό την προστασία του μοναδικού μικρόσωμου αλόγου της Ρόδου. Μάλιστα, η επίσκεψη συνέπεσε με την προ ημερών  γέννηση ενός ακόμη αλόγου, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τη διάσωση του είδους.1685045607892

Μετά από μια στάση στα Απόλλωνα, η αποστολή κατέληξε μέσα από τα πυκνόφυτα δάση της περιοχής, στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας για τον δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή αποτέλεσε την τελευταία ευκαιρία για ξεγνοιασιά και διασκέδαση λίγο πριν τις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά του σχολείου μας.

1685045607920Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-τριες του σχολείου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες:

  • Στο Πρακτορείο PELLOS TRAVEL (κ.Μανώλη και  Μαρία και Ζανεττούλη) που προσέφερε δωρεάν 2 τουριστικά λεωφορεία για να πραγματοποιηθεί σχεδόν ο γύρος του νησιού. Απέδειξε ακόμη μια φορά την αγάπη του για τη Χάλκη και ιδιαίτερα για τα παιδιά του σχολείου μας.
  • Στην Αρχαιολόγο-ξεναγό κ. Όλγα Στάθη από τον Σύλλογο Διπλωματούχων Ξεναγών Ρόδου, που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς  να προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.1685045608003

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

28/2/1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση