Αρχική » Δραστηριότητες » Άσκηση αντιμετώπισης σεισμού

Άσκηση αντιμετώπισης σεισμού

5Ακόμη μία άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του σεισμού πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλης “Σ. Φανουράκης”. Το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2023, το σχολικό κουδούνι χτύπησε στον συνθηματικό τόνο που σήμαινε την έναρξη του σεισμικού φαινομένου και μαζί την εφαρμογή του προβλεπόμενου σχεδίου.

thumbnail 1676534998644Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, εξοικειωμένοι πλέoν στο βασικό σύνθημα “Μένω στη θέση μου – Σκύβω –  Καλύπτομαι – Κρατιέμαι”,  ακολούθησαν πιστά της οδηγίες του ΟΑΣΠ και εκκένωσαν το σχολείο σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο.

Η άσκηση κρίνεται επιτυχής, αφού όλοι οι συμμετέχοντες επέδειξαν σοβαρότητα, καλύφθηκαν με τον ενδεδειγμένο τρόπο κάτω από τα θρανία τους, εκκένωσαν τις αίθουσες με την προγραμματισμένη σειρά, διατήρησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις ασφαλείας και τελικά συγκεντρώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα στον αύλειο χώρο του σχολείου.thumbnail 1676535067858

Σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία στην εφαρμογή του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, στην περίπτωση εμφάνισης πραγματικού σεισμού.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας





European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση