Αρχική » Erasmus » «Lets go Green» στην Πολωνία στο πλαίσιο Erasmus+

«Lets go Green» στην Πολωνία στο πλαίσιο Erasmus+

IMG 20221109 WA000011367ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Lets go green Erasmus+ C2 Accelerating the shift to sustainable and smart mobility» , η ομάδα Erasmus του Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης «Σ. Φανουράκης», βρέθηκε από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου στην πόλη του Lublin της Πολωνίας.

Εκεί, οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια ντόπιων μαθητών. Το πρωί της Δευτέρας στο χώρο του σχολείου έγινε το καλωσόρισμα και οι παρουσιάσεις των ομάδων της κάθε χώρας. Με το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε επίσκεψη στο Trinity Tower, όπου η θέα ανταμείβει τον επισκέπτη. Η μέρα έκλεισε με μια δραστηριότητα των μαθητών και μαθητριών κατευθυνόμενης διερεύνησης με θέμα «change your lifestyle! Moving sustainably while travelling».

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με εκδρομή στη περιοχή του Kazimierz όπου πραγματοποιήθηκε περίπατος κατά μήκος μια φυσικής χαράδρας της οποίας τα άκρα συγκρατούν τεράστιες ρίζες δέντρων. Ακολούθησε ποδηλατική βόλτα κατά μήκος του ποταμού Vistula.

Με την επιστροφή στο Lublin οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα άρχισε να εργάζεται σε περιβαλλοντικό project με θέμα την ανακύκλωση.

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας ήταν ο προορισμός της Τετάρτης όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην παλιά πόλη καθώς επίσης και στο περιήγηση στο Saski garden, ένα από τα παλαιότερα δημόσια πάρκα της πόλη στο κέντρο της Βαρσοβίας, το οποίο κατάφερε και επιβίωσε στο β παγκόσμιο πόλεμο. Η μέρα έκλεισε με την επίσκεψη στο The Palace of culture and science – top floor, βλέποντας την Βαρσοβία από ψηλά.

Την Πέμπτη έγινε επίσκεψη στο κρατικό μουσείο του Μαϊντάνεκ, ένα μουσείο μνήμης και εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο ιδρύθηκε στο στρατόπεδο εξόντωσης Μαϊντάνεκ της Ναζιστικής Γερμανίας στην πόλη του Lublin. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο της πολυτεχνικής σχολής του Lublin όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν μια διάλεξη με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. To απόγευμα της ίδιας ημέρας οι μαθητές και οι μαθήτριες συνέχισαν στο σχολείο τη δραστηριότητα «change your lifestyle! Moving sustainably while travelling».

Την τελευταία μέρα του προγράμματος την Παρασκευή παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής δραστηριότητας που υλοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες. Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα αποχαιρετιστήριο party. Η ελληνική αποστολή αναχώρησε γεμάτη νέες εμπειρίες, γνώσεις και νέες φιλίες που δημιούργησαν με τους τόσο φιλόξενους Πολωνούς μαθητές και μαθήτριες.


Σχολιάστε

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Αρχείο

Σαν σήμερα

27/3: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων