Αρχική » Erasmus » Let’s go Green” στην Λιθουανια

Let’s go Green” στην Λιθουανια

1666710288997

Σημαντική εμπειρία για το σχολείο του ακριτικού νησιού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Let’s go Green” που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στην πόλη Neringa της Λιθουανίας στη Βαλτική θάλασσα, τρεις μαθητές της Β´ τάξης του Λυκείου του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις ιδέες και το όραμα τους για στροφή προς την πράσινη και κυκλική οικονομία, να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με μαθητές από τέσσερις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου Χειμωνέττος Λιβανίου, Φλόρι Σάρρα και Αντώνης Καραγιάννης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές από το Neringos Gymnazija της Λιθουανίας, το Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava της Ρουμανίας, το Ogolnoksztalcace Lublinie της Πολωνίας καθώς και το AEVA Επαγγελματικό Λύκειο της Πορτογαλίας με στόχο να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη διερευνώντας τα αίτια της οικολογικής καταστροφής και να ευαισθητοποιηθούν προς αναζήτησή «πράσινων λύσεων» για την προστασία του περιβάλλοντος για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, οι μαθητές της Χάλκης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ Let’s go Green στη Λιθουανία είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου και του τόπου τους και να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς ως πολίτες του κόσμου.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην πόλη Lublin της Πολωνίας στις αρχές Νοεμβρίου.


Σχολιάστε

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Αρχείο

Σαν σήμερα

27/3: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων