Αρχική » Δραστηριότητες » Η συγγραφέας κ. Τίτσα Πιπίνου στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

Η συγγραφέας κ. Τίτσα Πιπίνου στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

.png

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης” επισκέφθηκε η γνωστή συγγραφέας, κα Πιπίνου Τίτσα, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του σχολείου, στο πλαίσιο προγράμματος φιλαναγνωσίας. Πρόκειται για συγγραφέα μυθιστορημάτων με καταγωγή από τη Χάλκη, η οποία έχει συγγράψει περίπου δέκα βιβλία, μυθιστορήματα, δοκίμια και άρθρα σε εφημερίδες.

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Γυναίκα της Σκιάς» δημοσιεύτηκε το 1994. Ακολούθησαν «Τέσσερις Μέρες του Μάρτη», «Για να θυμάσαι τη Λοΐδα» «Ονειροπαγίδα», «Το σ’ αγαπώ σε ξένη γλώσσỨ, «Παλιοί Γάτοι τρυφερά Ποντίκια», «Ζωή χωρίς φιλοδώρημα», «Το παλιό ξενοδοχείο», ‘’Το κορίτσι του Αλεσάντρο’’, ‘’Το σπίτι με τις φοινικιές’’. Το παιδικό βιβλίο ‘’ Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο’’, επίσης, συγκαταλέγεται στη συλλογή της. Εν συνεχεία, η μελέτη της «Γυναίκες της Δωδεκανήσου» δίνει πολλές πληροφορίες για τη ζωή των γυναικών στα Δωδεκάνησα τον περασμένο αιώνα. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, ημερολόγια, λευκώματα, συλλογικούς τόμους κ.α.πιπινου

Η συγγραφέας είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τους μαθητές του σχολείου, να μοιραστεί τους προβληματισμούς τους γύρω από τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων, να αναφερθεί στις πηγές έμπνευσής της, στους ήρωες των βιβλίων της και να ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο της μυθοπλασίας, στην οποία υπάρχουν αναφορές σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Δωδεκανήσου και κυρίως της Ρόδου. Τόνισε δε την αξία ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων, στα οποία κυριαρχεί το αισθητικό στοιχείο και απευθύνονται κυρίως στη φαντασία και στο συναίσθημα του αναγνώστη. Οι δράσεις φιλαναγνωσίας οδηγούν τα παιδιά στην απόκτηση πολύτιμης αισθητικής εμπειρίας, τους ταξιδεύουν σε μία άλλη πραγματικότητα διευρύνοντας την πολιτισμική τους παιδεία.

Τέλος, η συγγραφέας δώρισε στο σχολείο της Χάλκης έργα της, με την ελπίδα μικρής συμβολής στην αγωγή των παιδιών και με την ευχή ενήλικες και μικροί μαθητές να διαβάζουν βιβλία, να συζητούν και να σκέφτονται γύρω από τη Λογοτεχνία.


Σχολιάστε

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Αρχείο

Σαν σήμερα

8/12: Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

8/12/1974: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων