Αρχική » Δραστηριότητες » ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΧΑΛΚΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΧΑΛΚΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

20220511 103545Στις αρχές Μαϊου, οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης κι οι συνοδοί καθηγητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί της Κρήτης.

Στα Χανιά, που ήταν ο πρώτος σταθμός, επισκέφτηκαν τα σπίτια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και τον τάφο του μεγάλου πολιτικού, τη Θέρισο, το Ναυτικό Μουσείο, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ενετικό Λιμάνι. 

Έπειτα μετακινήθηκαν στο Ηράκλειο για να δουν το Μουσείο και τον τάφο του Καζαντζάκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ενυδρείο, την Κνωσό, το Ενετικό Φρούριο και το κέντρο της πόλης.
20220510 113418
Οι μαθητές είχαν, επομένως, τη δυνατότητα να επισκεφθούν αρκετούς σημαντικούς αρχαιολογικούς ,  ιστορικούς και περιβαλλοντικούς τόπους, να περιηγηθούν σε διάφορα μουσεία, να απολαύσουν την ομορφιά της Κρήτης και να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Με την ευκαιρία, ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος  Τσατταλιός, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές-τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, ευχαριστούν θερμά την Ναυτιλιακή Εταιρία ΑΝΕΚ που προσέφερε με το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ δωρεάν τη μετακίνηση για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τη Χάλκη προς την Κρήτη και αντίστροφα.

ANEK wideΜε τέτοιες ενέργειες διαφαίνεται το κοινωνικό πρόσωπο μεγάλων στην πράξη εταιριών, που μοιράζουν χαμόγελα anek corporate banner 17 300x500ευτυχίας στους ακρίτες μας, προσφέροντας συμπαράσταση και στήριξη  στους νέους της άγονης γραμμής.


Σχολιάστε

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Αρχείο

Σαν σήμερα

8/12: Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

8/12/1974: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων