Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάλυμνο

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάλυμνο

Viber 2022 05 20 10 42 01 466Οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης πραγματοποίησαν στις 10-12/05/2022 εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάλυμνο, όπου είχαν τη χαρά να γνωρίσουν αρχικά το νησί κάνοντας τον γύρο του, με πρώτη στάση την Τέλενδο. Επόμενο σταθμό αποτέλεσε το τουριστικό «Μασούρι» που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες αναρριχητές από όλο τον κόσμο. Στάση έγινε και στο εντυπωσιακό φυσικό Φιορδ στην περιοχή ‘’Βαθύ’’ Καλύμνου, με κατάληξη την Πόθια, το κέντρο του νησιού.

Επίσης, στο νησί των σφουγγαράδων τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου, με ξεναγό τον δάσκαλο κ. Χειλά, έπειτα το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο ξεχωριστή θέση κατέχουν τααγάλματα του Ασκληπιού και το χάλκινο άγαλμα της‘’ΚόρηςΚαλύμνου’’. Μοναδική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του κ. Μιχάλη Κυράνη, ο οποίος ξενάγησε το σχολείο μας στο Παραδοσιακό Καλύμνικο Σπίτι και μίλησε για την«έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922», την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος με πολύ κόπο και μεράκι. Στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δώσουν συνέντευξη στη γνωστή δημοσιογράφο του ‘’Αιγαίο TV’’, κα. Εύη Κουκιαινη για το σχολείο τους και για την κοινή παράδοση που έχει η Χάλκη με την Κάλυμνο.Viber 2022 05 20 15 45 00 023

Εν συνεχεία, τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν στο Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι» από τον εκπαιδευτικό, επίτιμο Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης, κ. Γιαμαίο Παναγιώτη, ο οποίος συνόδευσε την εκδρομή και συνέχισε την ξενάγηση στη Μονή του Αγίου Σάββα εν Καλύμνω.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν αναμνηστικά δώρα δύο πολύτιμους τόμους: α. «Το έπος των σφουγγαράδων της Καλύμνου, Γιάννης Αντ. Χειλάς» και β. Τα «Καλυμνιακά Χρονικά, Τόμος ΚΓ`, Αναγνωστήριο Καλύμνου Αι Μούσαι, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών», ως προσφορά για την επίσκεψη, από τον κ. Μ. Κυράνη και τον κ. Π. Γιαμαίο αντίστοιχα.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τέλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης, κ. Τσατταλιός Νικόλαος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές του σχολείου, ευχαριστούν θερμά τη ναυτιλιακή εταιρία DODEKANISOS SEAWAYS για την ευγενική χορηγία δωρεάν μετακίνησης των μαθητών από τη Χάλκη προς την Κάλυμνο και αντίστροφα, στο πλαίσιο της παραπάνω εκπαιδευτικής εκδρομής. Απέδειξε για άλλη μια φορά, το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί, στηρίζοντας τα Δωδεκάνησα και την άγονη γραμμή. Ευχόμαστε η κίνηση αυτή να βρει κι άλλους μιμητές, που θα αγκαλιάσουν  τους κατοίκους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των μικρών μας νησιών.

Viber 2022 05 20 15 44 59 450


Σχολιάστε

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Αρχείο

Σαν σήμερα

8/12: Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

8/12/1974: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων