Αρχείο ημέρας 12 Απριλίου 2024

7η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο χώρο του Γυμνασίου Αβδήρων η επιμορφωτική δράση με εισηγήτρια την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων της ΔΔΕ Ξάνθης, κυρία Ζήκα Β. Η επιμορφωτική συνάντηση, την οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Αβδήρων, είχε διάρκεια μιας διδακτικής ώρας και πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 είχε ως θέμα: ” Αξιοποίηση του Κοινωνιογράμματος στη διαχείριση της σχολικής τάξης”.

Θεωρούμε πως η επιμόρφωση θα συμβάλλει στην βελτίωση αλλά και κατανόηση των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών και κατά συνέπεια στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μας μονάδας.

Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν.4823/2021.

20240408 12204020240408 122056FB IMG 1712915984010

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Χρόνια πολλά, χρόνια Ελεύθερα!!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821, Ζήτω το Έθνος!!!!
Διπλή γιορτή σήμερα. Αφενός ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αφετέρου ο Ευαγγελισμός του Έθνους με την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα τιμήσαμε την μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών, επώνυμων και ανώνυμων που θυσίασαν τη ζωή τους για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, με την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου Αβδήρων.
Μπράβο στα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά σε όλους!!!
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Άρθρο της “capital.gr”

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3797871/ja-greece-autes-einai-oi-11-kaluteres-mathitikes-start-up-tis-xronias/?fbclid=IwAR0LU1wAX2mEOPtb-tbHKdyT1_FM0v_jyK2QnAofSumbsaZEECj-vl1spgE_aem_ATQsWk850Dpx6f_p2nhp3f-T0k-C4fFLHCc5ZBueAf0mmwkyHJEIZaCGI_QV7jNA2IuOKWRlYJttqbLYZX8wQUPl 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2023-2024 λειτουργεί πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας. Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά το “επιχειρείν” και να τους διδάξει αρχές της επιχειρηματικότητας, ‘οπως επίσης να αναλάβουν ρόλους στο πλαίσιο μιας εικονικής επιχείρησης, να μπουν στο κλίμα των αγορών αλλά και να καταλάβουν έννοιες όπως της  συλλογικότητας.

Σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Φερών, ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Αβδήρων Ξάνθης δημιουργήσαμε την εικονική επιχείρηση “School Buddy”.Πρόκειται για μια επίσημη πλατφόρμα που σχεδιάζουμε με στόχο τη δημιουργία ενός εργαλείου επικοινωνίας και ανταλλαγής διαθέσιμων εκπαιδευτικών πόρων μεταξύ των Σχολικών Μονάδων, για την εξυπηρέτηση των σχολείων μέσω της ανταλλαγής πόρων, εκπαιδευτικών υλικών και μέσων τεχνολογίας, συμβάλλοντας στην οικονομία αλλά ταυτόχρονα στηρίζοντας και κάποιες οικονομικά ανίσχυρες εκπαιδευτικές δομές. Η ομάδα μας με το παραγόμενο αγαθό θα συμμετάσχει πολύ σύντομα σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Στην όλη προσπάθειά μας ο κύριος Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ JA Greece, Συνιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ Upstream, Εταίρος Big PiVentures Capital, Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ, θα είναι Inspirational Mentor 2024 στην «Εικονική Επιχείρησή» μας.

6η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

«Δράση με το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης με θέμα: ” Στο δρόμο ασφαλώς …. κυκλοφορώ”»

21-2-2024 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων του σχολείου μας, της ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, του Άξονα 8 του Συλλογικού Προγραμματισμού για την Αυτοαξιολόγηση τςη Σχολικής Μονάδας και του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” της Α και Β τάξης  Γ/σίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας επιμορφωτική συνάντηση με εισηγητή τον κ.Αποστολίδη Γεώργιο, Υπαστυνόμο Β΄ του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Στο δρόμο ασφαλώς…… κυκλοφορώ».

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι ενημερώθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης  τροχαίων ατυχημάτων. για τον ασφαλή τρόπο κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, τα μέτρα πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και την επιβολή  διοικητικών μέτρων σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ στο τέλος τέθηκαν ερωτήματα  πάνω στη χρήση  και οδήγηση μηχανών.

Ευχαριστούμε τον Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης, το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης και τον κύριο Αποστολίδη για την ανταπόκρισή τους, αλλά και τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους.

 

5η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

«Επιμόρφωση στην πλατφόρμα e-class»

Στο πλαίσιο των δράσεων του Άξονα 8 για την Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας για το Σχ. Έτος 2023-24 και στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αβδήρων τρίωρη επιμόρφωση των συναδέλφων στις δυνατότητες και τη χρήση της πλατφόρμας e-class.

Εισηγήτρια της επιμορφωτικής δράσης ήταν η κ. Μπουζιάνη Σταυρούλα, εκπ/κός κλάδου ΠΕ02 του ΓΕΛ Αβδήρων. Οι συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να δεχθούν απαντήσεις καθώς επίσης να γνωρίσουν δυνατότητες της πλατφόρμας και εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μπουζιάνη για όλη την καλή διάθεσή της και για τον κόπο που κατέβαλε.

4η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

« Πυρασφάλεια- Χρήση Μέσων Πυρόσβεσης»

Στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με ευθύνη των Διευθυντών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου η από κοινού επιμορφωτική συνάντηση των Συλλογών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αβδήρων. Εισηγητής ήταν ο κ. Κωνσταντινίδης Αναστάσιος, Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πυρασφάλεια και χρήση Μέσων Πυρόσβεσης».

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι μαθητέςκαι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης  για την ανταπόκρισή της, αλλά και τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους.

 Ο Διευθυντής

Βρένος Αναστάσιος

 

3η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με ευθύνη των Διευθυντών πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου η από κοινού επιμορφωτική συνάντηση των Συλλογών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αβδήρων. Εισηγητής ήταν ο φυσικοθεραπευτής και πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών κ. Χατζηκωνσταντίνου Κρίτων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ενημέρωση Πρώτων Βοηθειών. Γιατί να εκπαιδευτώ;».

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, ως εκπαιδευτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης «KIDE SAVE LIFES» της  με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο απάντησε στους προβληματισμούς και τις απορίες που δημιουργήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της εισήγησης, ενώ προκάλεσε το ενδιαφέρον η εκπαίδευση συναδέλφων του σχολικού συγκροτήματος στη χρήση απινιδωτή.

Ευχαριστούμε τον κ. Χατζηκωνσταντίνου για την ανταπόκρισή του, αλλά και τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους.

 Ο Διευθυντής

Βρένος Αναστάσιος

 

 

 

 

 

2η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

«Ψυχική υγεία των εφήβων. Οικογένεια-Σύμπτωμα: τα παιδιά μιλούν για την οικογένειά τους»

Στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με ευθύνη των Διευθυντών πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου η από κοινού επιμορφωτική συνάντηση των Συλλογών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αβδήρων. Εισηγητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του ΔΠΘ κ. Κουντουράς Γ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ψυχική υγεία των εφήβων. Οικογένεια-Σύμπτωμα: τα παιδιά μιλούν για την οικογένειά τους».

Ο κ. Κουντουράς αναφέρθηκε στη δημιουργία του συμπτώματος ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της σχέσης μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, τη σχέση μεταξύ γνώσης-αμάθειας-αλήθειας-Απόλαυση (Οδύνη) καθώς επίσης στη διαχείριση και τη μεταστροφή του συμπτώματος σε μια υγιή κατάσταση μέσα στην σχολική μονάδα με τη συμβολή και των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κουντουράς με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο απάντησε στους προβληματισμούς και τις απορίες που δημιουργήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της εισήγησης.

Ευχαριστώ τον κ. Κουντουρά για την ανταπόκρισή του, την Ψυχολόγο του Σχολείου κ. Καρασαϊρίδου  και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Σαρίδου,  αλλά και τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους.

 Ο Διευθυντής

Βρένος Αναστάσιος

1η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΕΠΕΚ

Πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο Αβδήρων σε συνδιοργάνωση με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Διαχείριση Συγκρούσεων στο Σχολικό Περιβάλλον (υλικό εγκεκριμένο από το ΙΕΠ),» διάρκειας 15 ωρών, από 20/11/2023 μέχρι 03/12/2023, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, με ευθύνη του Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Βρένου Αναστασίου.

Το Επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν καθηγητές του Γυμνασίου με την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση