Υιοθετώντας αρχαία θέατρα

Στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων τα παιδιά του Γυμνασίου-Λ.Τ. Αστυπάλαιας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση του Διαζώματος με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Η εκπαιδευτική αυτή δράση συνοψίζεται στα ακόλουθα. Δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να σχεδιάσουν ολιστικά προγράμματα ουσιαστικής γνωριμίας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, βίωσης πρωτόγνωρων συναισθημάτων, παραγωγής εμπνευσμένων δημιουργιών και μετάγγισής τους και σε άλλους, συμμαθητές, γονείς, τοπική κοινωνία, με στόχο την κοινωνικοποίηση των μνημείων. Δίνει, επίσης, την ευκαιρία της συνάντησης των σχολείων με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων που εποπτεύουν τα μνημεία αυτά και της συνεργασίας τους, προκειμένου η δράση να προσφέρει στους μεν μαθητές τη μέγιστη απόλαυση, αλλά με σεβασμό στους κανόνες που η προστασία των μνημείων επιβάλλουν, στους δε αρχαιολόγους να ευχαριστηθούν το ζωντάνεμα των μνημείων με τρόπους ευφάνταστους και δημιουργικούς που προτείνουν και υλοποιούν οι μαθητές με την καθοδήγηση, φυσικά, των δασκάλων ή των καθηγητών τους.
Τα παιδιά του Γυμνασίου-Λ.Τ. Αστυπάλαιας υιοθέτησαν το Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω και μελέτησαν υλικό σχετικό με το εν λόγω θέατρο. Ετοίμασαν μια καταπληκτική παρουσίαση με τη στήριξη & συνδρομή των φιλολόγων του σχολείου μας ,της κυρίας Καψοκαββάδη & της κυρίας Τσακίρη. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κω κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά επισκέφτηκαν το Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, ξεναγήθηκαν στους χώρους του αλλά λειτούργησαν και οι ίδιοι/ες ως μικροί ξεναγοί για τους συμμαθητές/τριες τους.
Μπορείτε να απολαύσετε ένα απίθανο blooper & την παρουσίαση των παιδιών στoυς συνδέσμους που ακολουθούν.
https://www.youtube.com/watch?v=Xt0gLsYfTyk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=viEV9GgOeZY&feature=youtu.be
33778945_1785888968145403_355351686966935552_n