ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΡΓΑΣΙΑ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2020-2021 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με την κ. Ντάκουρη και συγκεκριμένα στην 5η ενότητα ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ, οι μαθητές/ριες κατά τη διάρκεια των εξ αποστάσεως μαθημάτων πραγματοποίησαν ομαδικές εργασίες. Μία από αυτές ήταν η δημιουργία “ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ”, αφού πρώτα περιηγήθηκαν εικονικά στο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Αθήνας.

http://www.warmuseum.gr/

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ1΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μαθητές/ριες: Απρίλη Φιλιώ, Ασικίδου Μαριάννα, Γκούρτσα Δώρα, Κοντότση Ανδριάνα, Καζαντζής Πασχάλης, Μητσοπούλου Νικολέτα

1. Παρουσίαση συλλογής καλλιτεχνικών έργων με αντιπολεμικό μήνυμα:

Έργα τέχνης

 

2. Λογοτεχνικά κείμενα με αντιπολεμικό μήνυμα:

Λογοτεχνικά κείμενα

3. Τραγούδια με αντιπολεμικό μήνυμα:

  1. GIVE PEACE A CHANCE, JOHN LENNON
    Το «Give Peace a Chance» είναι από το πιο γνωστά αντιπολεμικά τραγούδια. Γράφτηκε τον Ιούνιο του 1969 από τον Τζον Λένον και κυκλοφόρησε σε σινγκλ τον επόμενο μήνα. Έκτοτε απoτελεί τον ύμνο του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=C3_0GqPvr4U

 

2. Child in Time – Deep Purple

Όντας ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια των Deep Purple, το ‘Child in Time’ έχει ως θεματολογία τον Ψυχρό Πόλεμο και είναι μια διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

https://www.youtube.com/watch?v=Mc6GLYatAfY&t=1s

 

3.One – Metallica, And Justice for All (1988)

Το ‘One’ έχει ως βασικό θέμα την ιστορία ενός στρατιώτη στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που πάνω στην μάχη χάνει τα άκρα του και τις αισθήσεις του. Η καθηλωτική ιστορία που μας περιγράφουν οι Metallica με τους στίχους αλλά και το βίντεο κλιπ του κομματιού, είναι εμπνευσμένη από την νουβέλα ‘Johnny Got His Gun’ του Dalton Trumbo, που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη, και καθιστά το κομμάτι ως ένα από τα εντονότερα αντιπολεμικά τραγούδια που έχουν γραφτεί.

Now that the war is through with me
I’m waking up, I cannot see
That there is not much left of me
Nothing is real but pain now

https://www.youtube.com/watch?v=WM8bTdBs-cw

4. IMAGINE-JOHN LENNON

Το “Imagine” είναι τραγούδι σε σύνθεση και ερμηνεία του Άγγλου μουσικού Τζον Λένον.  Οι στίχοι του τραγουδιού ενθαρρύνουν τον ακροατή να φανταστεί πώς θα ήταν ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά.

https://www.youtube.com/watch?v=YkgkThdzX-8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *