Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Φύλλο εργασίας

Οι Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο. Σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, και απευθύνονται στα σχολεία της επαρχίας και του εξωτερικού.

Με την πρωτοβουλία και  την επιμέλεια της Φιλολόγου κ. Σοφίας Μιχαηλίδου, οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και προσέγγισαν με πολύ ευχάριστο τρόπο τα εξής θέματα:

1.Κυκλαδικός Πολιτισμός: Η βαλίτσα περιείχε έντυπο υλικό για τον εκπαιδευτικό,  διαφάνειες,  βιβλία,  εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά κυρίως ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που έδωσαν στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία.

2. Αρχαία Ελληνική Κεραμική: Η βαλίτσα περιείχε αντίγραφα αγγείων του μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού, έντυπο υλικό,  διαφάνειες, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που βοήθησαν τους μαθητές να μάθουν  πώς κατασκευάζονταν τα αγγεία, τις διάφορες τεχνικές διακόσμησης, αλλά και τα σχήματα και τις ονομασίες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *