Αρχική » Ψηφιακή Βιβλιοθήκη » Μαθήματα » Πληροφορική » Γ' γυμνασίου » Φέτος πάμε Φεστιβάλ με τον Giarduino: Τον Αυτόματο Κηπουρό

Βρείτε μας στο facebook

alternet text

Translate

Τι ώρα είναι;

Αρχείο δημοσιεύσεων

European Radio Logo

Φέτος πάμε Φεστιβάλ με τον Giarduino: Τον Αυτόματο Κηπουρό

Έφτασε και φέτος η ώρα του 9ου, αυτή τη φορά, Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Ο στόχος μας φέτος ήταν εξαρχής να δημιουργήσουμε έργα σχετικά με την Ρομποτική και να τα παρουσιάσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, μαζί με χιλιάδες συμμαθητές μας που θα παρουσιάσουν εξίσου τα δικά τους.

To “Giarduino” είναι ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος κήπου, βασισμένο στην τεχνολογία Arduino, που τόσο πολύ αγαπήσαμε και δουλεύουμε εδώ και καιρό στο σχολείο μας.

Με τη βοήθεια αισθητήρα υγρασίας στέλνονται στον υπολογιστή οι μετρήσεις της υγρασίας του χώματος και με κατάλληλο σχεδιασμένο λογισμικό ελέγχεται ένα servo. Με βάση αυτές τις τιμές, μία συνθήκη ελέγχου καθορίζει αν η βρύση πρέπει να ανοίξει, αν το χώμα δεν έχει αρκετή υγρασία και να ποτιστούν τα λουλούδια μας στον κήπο ή όχι.

Το project μας ενθουσίασε και μας έβαλε στη διαδικασία να ψάξουμε, να μελετήσουμε, να δουλέψουμε με πολύ ζήλο και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, μικροί και μεγάλοι.

Να είστε έτοιμοι λοιπόν  να μάθετε περισσότερα για το “Giarduino” στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας… Θα είμαστε όλοι εκεί. 😉

Μέχρι τότε εμείς συνεχίζουμε…

Οι μαθητές της Γ’ τάξης και η υπεύθυνη καθηγήτρια του project “Giarduino: Ο Αυτόματος Κηπουρός”


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση