Φέτος πάμε Φεστιβάλ με τον Giarduino: Τον Αυτόματο Κηπουρό

0

Συγγραφέας: Αγγελική Σαϊτάκη | Κατηγορία Γ' γυμνασίου, Εργασίες, Μαθητές, Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, Πληροφορική, Ψηφιακή Βιβλιοθήκη | , στις 27-03-2019

Έφτασε και φέτος η ώρα του 9ου, αυτή τη φορά, Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Ο στόχος μας φέτος ήταν εξαρχής να δημιουργήσουμε έργα σχετικά με την Ρομποτική και να τα παρουσιάσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, μαζί με χιλιάδες συμμαθητές μας που θα παρουσιάσουν εξίσου τα δικά τους.

To «Giarduino» είναι ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος κήπου, βασισμένο στην τεχνολογία Arduino, που τόσο πολύ αγαπήσαμε και δουλεύουμε εδώ και καιρό στο σχολείο μας.

Με τη βοήθεια αισθητήρα υγρασίας στέλνονται στον υπολογιστή οι μετρήσεις της υγρασίας του χώματος και με κατάλληλο σχεδιασμένο λογισμικό ελέγχεται ένα servo. Με βάση αυτές τις τιμές, μία συνθήκη ελέγχου καθορίζει αν η βρύση πρέπει να ανοίξει, αν το χώμα δεν έχει αρκετή υγρασία και να ποτιστούν τα λουλούδια μας στον κήπο ή όχι.

Το project μας ενθουσίασε και μας έβαλε στη διαδικασία να ψάξουμε, να μελετήσουμε, να δουλέψουμε με πολύ ζήλο και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, μικροί και μεγάλοι.

Να είστε έτοιμοι λοιπόν  να μάθετε περισσότερα για το «Giarduino» στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας… Θα είμαστε όλοι εκεί. 😉

Μέχρι τότε εμείς συνεχίζουμε…

Οι μαθητές της Γ’ τάξης και η υπεύθυνη καθηγήτρια του project «Giarduino: Ο Αυτόματος Κηπουρός»

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων