Διδακτικές επισκέψεις

Σχολικό Έτος 2022-2023

Η ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας
στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας

20230525 01

Μια πρώτη ιδέα για τη ζωή στο Γυμνάσιό μας πήραν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου της Καρδάμαινας την Πέμπτη 25 Μαΐου. Επισκέφτηκαν το σχολείο μας, στο οποίο θα φοιτούν από το επόμενο σχολικό έτος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μια πιο ομαλή μετάβασή τους στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότερα…

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+
από μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κω

20230515 01

Σε συνέχεια της συνεργασίας των δύο σχολείων, μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Κω ήρθαν στο Γυμνάσιό μας τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 για να ενημερώσουν τους μαθητές μας για το πρόγραμμα Erasmus+.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από τα προγράμματα ‘’Ασκληπιείου Δράσεις’’ (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παπαχρήστου Σοφία) και ‘’Χοροδιδασκαλείο’’ (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μαστόρος Πέτρος) οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στις δράσεις που είχαμε διοργανώσει για το 2ο ΓΕΛ Κω και τους φιλοξενούμενούς του τον Απρίλιο.

Περισσότερα…

Επιμόρφωση μαθητών από οδοντιάτρους

2023.03.30 02

Στα πλαίσια των δράσεων επιμόρφωσης των μαθητών/τριων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, επίσκεψη στο σχολείο από τους οδοντιάτρους Σακελλαρόπουλο Ολύμπιο και Διακοδημητρίου Σταματία, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές/τριες για την στοματική υγεία και την σωστή διατροφή. Απάντησαν σε απορίες των μαθητών/τριων και έδειξαν βίντεο για θέματα σχετικά με την υγιεινή του στόματος. 

Περισσότερα…

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σχολείο μας

2023.03.17 04

Στα πλαίσια των δράσεων επιμόρφωσης των μαθητών/τριων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι μαθητές/τριες, όλων των τάξεων του σχολείου ενημερώθηκαν για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, την σημασία της πρόληψης, τρόπους αντίδρασης και προφύλαξης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Κω

2023.03.14 00

Σήμερα, Τρίτη, 14 Μαρτίου, η Γ Γυμνασίου επισκέφτηκε για ενημέρωση το ΕΠΑΛ Κω. Η ξενάγηση των μαθητών και μαθητριών μας στους χώρους του ΕΠΑΛ έγινε από αρμόδιους καθηγητές του Λυκείου, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για τις επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων τους.

Περισσότερα…

Διδακτική Επίσκεψη στα κτήματα της εταιρείας Pandrosia

2023.04.14 00

Οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας πραγματοποίησαν την Τρίτη 14 Μαρτίου εκπαιδευτική επίσκεψη στα κτήματα της εταιρείας Pandrosia στο Πυλί, όπου καλλιεργείται βιολογική αλόη. 

Περισσότερα…

Επίσκεψη Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ

2023.03.10 00

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ επισκέφθηκε το σχολείο μας.

Συζήτησε με τους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου, τους μίλησε για τα δικά του μαθητικά χρόνια και απάντησε σε απορίες τους για διάφορα θρησκευτικά θέματα. 

Περισσότερα…

Επιμόρφωση των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου μας, σε θέματα πρώτων βοηθειών, από τον γιατρό κο Σανιδά Γεώργιο

2023.03.02 00

Την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από τον γιατρό, κο Σανιδά Γεώργιο, αναισθησιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. ΚΩ.

Περισσότερα…

Επιμορφωτικό Σεμινάριο από το ΚΕΔΑΣΥ για της μαθησιακές δυσκολίες

Οι καθηγητές και καθηγήτριες του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν επιμόρφωση από τον αναπληρωτή Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ, κο Πυτικάκη Κώστα, και τις συναδέλφους του, σχετικά με όλο το φάσμα των Μαθησιακών Δυσκολιών, τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισής τους στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Περισσότερα…

Τα διδάγματα του Ιπποκράτη στο γυμνάσιό μας

Ενημερωτική ομιλία για την εφαρμογή των ιπποκρατικών πρακτικών στη σύγχρονη ζωή έγινε στους μαθητές της Γ Γυμνασίου από τον ψυχίατρο, κο Γερούκαλη, και τον ιστοριοδίφη, κο Χατζηιωάννου, πρόεδρο του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω.

Περισσότερα…

Ενημέρωση από Αστυνομική Διεύθυνση για πρόληψη τροχαίων

2023.01.28 00

Σήμερα, 13 Ιανουαρίου 2023, μας επισκέφτηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κω, κος Μπίκας, συνοδεία συναδέλφου του, και παρουσίασαν στους μαθητές μας της Β Γυμνασίου ενημέρωση σχετική με την οδική ασφάλεια και τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων/δυστυχημάτων.

Περισσότερα…

Επίσκεψη μαθητών της Γ Γυμνασίου στο Σβουρένειο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Σβουρένειο Σχολείο Κω πραγματοποίησαν μαθητές μας της Γ Γυμνασίου, σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2023.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για τη λειτουργία του Σβουρένειου και, κατόπιν, η αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών των δύο σχολείων.

Περισσότερα…

Επίσκεψη μαθητών της Γ Γυμνασίου στο ΕΕΕΕΚ Κω

2023.01.23 00

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής επισκέψεων οι μαθητές μας της Γ Γυμνασίου επισκέφτηκαν με τη σειρά τους το ΕΕΕΕΚ Κω. Η Διευθύντρια, κα Αικατερίνη Τσατσακλά, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές/τριές του Ειδικού Σχολείου, υποδέχτηκαν τους συνοδούς καθηγητές μας και τους μαθητές/τριές μας με θέρμη και πολύ φιλικά συναισθήματα, αφού μόλις πριν μία εβδομάδα είχαν οι ίδιοι/ιες επισκεφθεί το Γυμνάσιό μας.

Περισσότερα…

Επιμόρφωση Καθηγητών από τη Γιατρό Σδρέγα Διονυσία

2023.01.19 00

Στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, σεμινάριο πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) για τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου μας από την γιατρό Σδρέγα Διονυσία.

Περισσότερα…

Μουσικοχορευτική συνεκπαιδευτική δράση με το ΕΕΕΕΚ Κω

στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας

2023.01.17 00

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση, γεμάτη με θετικά συναισθήματα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας σε συνεργασία με το EEEEK Κω.

Μέσα από τη συνεργασία των δύο σχολείων και τις συλλογικές δημιουργικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν, αναπτύχθηκαν δεσμοί συμπάθειας, αλληλοκατανόησης και φιλίας και υιοθετήθηκε μια υγιής νοοτροπία, απελευθερωμένη από στερεότυπα και διακρίσεις.

Περισσότερα…

Διδακτική επίσκεψη Γ’ Γυμνασίου

“Υιοθετώντας” το Αρχαίο Θέατρο Ισθμού – Κεφάλου

10

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων που διοργανώνεται από το σωματείο Διάζωμα, μια Κίνηση Πολιτών, η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους.

Περισσότερα…

Διδακτική επίσκεψη Α’ Γυμνασίου στο Ξενοδοχείο Δαίδαλος

2022.11.02 00

Το ξενοδοχείο Robinson Club Daidalos, επισκέφτηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η Α΄ Τάξη του Γυμνασίου μας. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες μας για τις αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής του ξενοδοχείου και για τη συμμετοχή του επί σειρά ετών στο Διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”.

Περισσότερα…

 


22 Episk21 Episk19 Episk18 Episk17 Episk16 Episk15 Episk14 Episk13 Episk12 Episk