2013-2014

Εκδρομή στην Αθήνα

Οι μαθητές που συμμετέχουν σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι της Κω στις 27 Μαρτίου με επιστροφή τις 2 Απριλίου. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Πλανητάριο, τους Δελφούς, την Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης. Οι βραδινές έξοδοι περιελάμβαναν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και κινηματογραφικής ταινίας. Επιπλέον, η χορευτική ομάδα του σχολείου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου από τα Δωδεκανησιακά Σωματεία της Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τέλος, μια μέρα αφιερώθηκε σε βόλτα στο κέντρο της πόλης (Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη, Ακαδημία, Βουλή, Εθνικό Κήπο, Καπνικαρέας, Μοναστηράκι).

Περισσότερα…

Διημερίδα Αστροφυσικής – Νανοτεχνολογίας

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2013 ο Όμιλος Φίλων της Αστρονομίας Κω πραγματοποίησε μια επιστημονική διημερίδα αστροφυσικής-νανοτεχνολογίας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο “ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ”. Η πρώτη μέρα ήταν εξειδικευμένη για μαθητές γυμνασίων και λυκείων με θέματα “Το ηλιακό μας σύστημα, ζωή και εποίκηση” με ομιλητή τον κ.Σταμάτη Κριμιζή, “Η νανοτεχνολογία καθορίζει την καθημερινή μας ζωή και το μέλλον μας” ομιλητής κ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη διημερίδα με μεγάλο ενδιαφέρον!

Περιβαλλοντική δραστηριότητα στην “Πλάκα”

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και  δραστηριοποίησης, το ξενοδοχείο Robinson’s Club Daidalos, με την συνεργασία των Γυμνασίων Αντιμάχειας και Κεφάλου και Δημοτικου σχολείου Αντιμάχειας, εθιμοτυπικά πια, οργάνωσε τον καθαρισμό της περιοχής “Πλάκα” και την ανακύκλωση των απορριμάτων. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους γαι την άρτια διεξαγωγή της δράσης αυτής.

Περισσότερα…

Επίσκεψη Πρωταθλητών στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Οι πρωταθλητές μας Νικόλ Κυριακοπούλου, Μαρία Μπελιμπασάκη και Κώστας Δουβαλίδης με συνοδό την κ. Αρχοντία Χατζηλάου, εκπρόσωπο του Γυμναστικού Συλλόγου ‘ΕΥΔΑΜΟΣ’, επισκέφθηκαν το σχολείο μας σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2013 και είχαν συνάντηση με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.  Αφού τους ενημέρωσαν σε θέματα σχετικά με τον αθλητισμό,είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους καθώς και να απαντήσουν σε ερωτήματα, που ήταν πολλά.

Από εμάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πρωταθλητές Ελλάδας και ένα μεγάλο μπράβο στον ΕΥΔΑΜΟ για την πρωτοβουλία.

Περισσότερα…