ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Ανθούσας έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Δραπετσώνας: Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης. Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με το ζήτημα της παγκοσμιοποίησης και της ευθύνης του καταναλωτή μέσα από βιωματικά εργαστήρια και διδακτικές τεχνικές, όπως παιχνίδι προσομοίωσης, παιχνίδι ρόλων, και δραστηριότητες δημιουργίας εννοιολογικών χαρτών και ιστοριογραμμής.

Μάθαμε πως μέσα από τις καταναλωτικές μας συνήθειες επιδρούμε σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα και ανθρώπους, γιατί υφίστανται τις επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές) της παραγωγικής διαδικασίας των αντικειμένων που εμείς καταναλώνουμε. Με αφορμή την περίπτωση ενός «κόκκινου γιλέκου», έτσι όπως περιγράφεται στο βιβλίο του W. Korn (Πώς ένα Κόκκινο Γιλέκο Έκανε το Γύρο του Κόσμου. Αθήνα: Κέδρος, 2009) το πρόγραμμα μας έφερε σε επαφή με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης.

Ο παγκόσμιος πολίτης ως υπεύθυνος καταναλωτής μπορεί να καθορίσει ποιά προϊόντα θα συνεχίσουν να παράγονται, σε ποιες εργασιακές συνθήκες και ποιες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει η παραγωγική τους διαδικασία.

 

Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας συνόδευσαν και συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια.

Υπεύθυνοι  καθηγητές : Κωνσταντινίδου Ευτυχία (γεωλόγος) Chalvet Helene (γαλλικής φιλολογίας)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 21018

Διδακτική επίσκεψη στο
Μουσείο Κωστή Παλαμά!
Γυμνάσιο Ανθούσας.
Εξαιρετική προσέγγιση στο έργο του ποιητή!
Περιήγηση στην νεοκλασσική τριλογία της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου!
Εξαιρετικοί όμως πρωτίστως οι μαθητές#
Εξαιρετική και η μέρα, με καταγάλανο Αττικό ουρανό

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Βεληζιώτη Αγγελική (φιλόλογος) Αναστασίου Χριστίνα (φυσικός)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Λήψη αρχείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ομάδα Aegean Robotics του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης ρομποτικής με Arduino για παιδιά. Η παρακολούθηση τους είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.
Τα σεμινάρια απευθύνονται μαθητές του Γυμνασίου των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Στόχος των σεμιναρίων είναι να μυήσει τα παιδιά στη ρομποτική μέσα από τη χρήση του μικροελεγκτή arduino που είναι η πιο διαδεδομένη ελεύθερη πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα. Παράλληλα το Arduino αποτελεί σαφώς την οικονομικότερη λύση απόκτησης ρομποτικού κιτ και εξαρτημάτων, ενώ παράλληλα εισάγει τα παιδιά στον προγραμματισμό.
Πρόθεση της Aegean Robotics είναι να προετοιμάσει ομάδες από μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2019 τον προσεχή Απρίλιο. Το σεμινάριο αυτό αποτέλεσε δέσμευση της ομάδας προς τους συμμετέχοντες στην περσινή διοργάνωση.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ΒΒΒ του e-Class του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, θα έχει διάρκεια 10 δίωρα και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο16:00-18:00.
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:
1. Εισαγωγή στο Arduino – Σάββατο 17/11/2018
2. Εφαρμογές Arduino – Σάββατο 24/11/2018
3. Αισθητήρες – Σάββατο 1/12/2018
4. Εφαρμογές Arduino& Αισθητήρες και Μότορες – Σάββατο 8/12/2018
5. Συσκευές Εξόδου και Ενεργοποιητές Arduino – Σάββατο 15/12/2018
6. Ήχος – Σάββατο 22/12/2018
7. Εφαρμογές Arduino & Ήχος – Σάββατο 5/01/2019
8. Εικόνα – Σάββατο 12/01/2019
9. Εφαρμογές Arduino & Εικόνα – Σάββατο 19/01/2019
10. Διαγωνισμοί Ρομποτικής με Arduino – Σάββατο 26/01/2019
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων, στην παρακάτω διεύθυνση. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και για να μη στερηθεί κάποιο παιδί τη δυνατότητα, θα σας παρακαλούσαμε να προβείτε σε δήλωση συμμετοχής εφόσον επιθυμείτε πραγματικά να ολοκληρώσετε το κύκλο των μαθημάτων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
https://goo.gl/forms/5X4eRLIa2vtnvf063
Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα Aegean Robotics του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σελίδα:
https://samosweb.aegean.gr/aegeanrobotics
Επικοινωνία:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Στις 10/3/2018  μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018.

Συγχαρητήρια στον    μαθητή Κ.Α μαθητή της Β’ Τάξης  που απέσπασε

το 2ο Βραβείο Αριστείας καθώς

και στην Σ.Α.μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου και στον Σ.Α. μαθητή της Α’  Γυμνασίου, οι οποίοι παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Η τελετή παραλαβής του βραβείου και των επαίνων πραγματοποιήθηκαν την ημέρα αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς 11/9/2018.

(Καθηγήτρια Φυσικής Α και Β τάξης Κωνσταντινίδου Ευτυχία και καθηγήτρια Γ τάξης Αναστασίου Χριστίνα το σχ. Έτος 2018-2018)