Επειδή οι μαθητές μας ζουν σ’ένα μικρό νησί, δεν έχουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας των συμμαθητών τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γι’αυτό πήραμε την πρωτοβουλία μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών να αξιοποιήσουμε τα απογεύματα του Σαββάτου, προβάλλοντας αξιόλογες ταινίες, ελληνικές και ξένες. Στόχος να ψυχαγωγηθούμε, να προβληματιστούμε, να σχολιάσουμε, να καλλιεργήσουμε την κινηματογραφική μας παιδεία.

Η επιλογή των ταινιών θα γίνεται από τους εκπαιδευτικούς –χωρίς να αποκλείονται και οι μαθητές- με βάση πάντα την  ποιότητα και το περιεχόμενό τους. Θα φροντίζουμε να αφήνει κάποια μηνύματα, να προβάλλει αξίες και να ευαισθητοποιεί τους μαθητές που θα τις παρακολουθούν σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

ΟΙ προβολές θα γίνονται μία ή δύο φορές το μήνα, θα ακολουθεί συζήτηση και ανάλογα με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών θα διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας.

Το ταξίδι μας στη μαγεία του κινηματογράφου θα ξεκινήσει από σήμερα 29 Νοεμβρίου 2014 με την προβολή της ταινίας «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα», βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Μπόιν. Περιμένουμε τους περισσότερους μαθητές μας και γιατί όχι και τους γονείς τους.

 

Οι υπεύθυνοι Καθηγητές

Γκόνη Βαλεντίνα, μαθηματικός

Κουτρουλού Βασιλική, φιλόλογος

Μαμούρας Δημήτριος, φυσικός