Σύγχρονη Εκπαίδευση – Οδηγίες για μαθητές και γονείς

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά.

Για την υλοποίηση της σύγχρονης online εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Cisco Webex Meetings της εταιρείας Cisco.

Στο e-mail σας, που έχουμε καταχωρημένο στο σύστημά μας, έχει σταλεί ένα αρχείο με τα links των ψηφιακών τάξεων των καθηγητών. Για λόγους ασφαλείας, αυτό το αρχείο δεν δημοσιοποιείται, συνεπώς, η ενημέρωσή σας θα γίνεται μέσω των e-mails σας τα οποία είναι καταχωρημένα στο σύστημα του σχολείου μας. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα παραμείνει το ίδιο, αλλά θα προσαρμοστούν οι ώρες διδασκαλίας και τα διαλείμματα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.  Το νέο ωράριο διδασκαλίας των διαδικτυακών μαθημάτων θα το βρείτε εδώ.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο μαθητής είναι η εξής:

  1. Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, ο μαθητής θα πρέπει να βρει το link του καθηγητή με τον οποίο έχει μάθημα (θα το βρει στο αρχείο με τα links των καθηγητών) και να το πατήσει. Με αυτό τον τρόπο θα εισέλθει στην ψηφιακή τάξη του καθηγητή.

Για παράδειγμα, έστω ότι σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, οι μαθητές του τμήματος Γ2 έχουν την Δευτέρα μάθημα με την κ. Γιάντσιου Λεμονιά στις 08:30. Οι μαθητές αυτού του τμήματος θα πρέπει να βρουν το link της κ. Γιάντσιου στο αρχείο με τα links των καθηγητών και να το πατήσουν λίγο νωρίτερα π.χ. 08:15. Την πρώτη φορά που θα πατήσουν το link (μόνο την πρώτη φορά θα χρειαστεί), ακολουθώντας κάποια βήματα θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Cisco Webex Meetings. Αναλυτικές οδηγίες με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές είτε εάν συνδεθούν με smartphone ή tablet είτε εάν συνδεθούν με υπολογιστή θα βρείτε εδώ: Webex Students Guide. (Η εγκατάσταση καλό είναι να πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίτερα από το πρώτο μάθημα, για παράδειγμα, την προηγούμενη ημέρα).

Καλή μας αρχή.

Σημείωση: Αν για κάποιο λόγο δεν λάβετε το e-mail με τις συγκεκριμένες οδηγίες, καθώς και τα links των καθηγητών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Γιάντσιου Λεμονιά (lgiantsiou@sch.gr)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων