Επίσκεψη στην ΕΡΑ Χανίων

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 τα τμήματα Γ2 και Γ3  του Γυμνασίου Αλικιανού επισκέφτηκαν τα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη Σούδα. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθήσουν στα στούντιο του Ιδρύματος τη διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης μιας εκπομπής, εμπειρία που θα συμβάλλει στην παραγωγή και το ανέβασμα της δικής τους εκπομπής στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου, στα πλαίσια του Μαθήματος της Πληροφορικής.   Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ασχολήθηκαν εκ περιτροπής με τα παρακάτω:
Ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια κα Σοφία Θεοδωράκη για τη ιστορία της Ραδιοφωνίας στην Ελλάδα και ειδικότερα για την ΕΡΑ Χανίων. Είδαν την μεγάλη συλλογή δίσκων και αρχειακού υλικού που υπάρχει και ξεναγήθηκαν στα στούντιο της Ραδιοφωνίας. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν, καθώς πρώτη φορά βρισκόταν σε ραδιοφωνικά στούντιο, και έθεταν στους υπεύθυνους ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ραδιοφώνου και πώς οι εκπομπές καταλήγουν στους ραδιοφωνικούς μας δέκτες.

ΕΡΑ2

Περιμένοντας να ξεκινήσει η εκπομπή μας


Στη συνέχεια, πέρασαν στο κεντρικό στούντιο της Ραδιοφωνίας όπου παρακολούθησαν την συγγραφή και εκφώνηση των ειδήσεων από δημοσιογράφο του σταθμού. Εκεί οι μαθητές με την βοήθεια της δημοσιογράφου-παραγωγού Σοφίας Θεοδωράκη πήραν μέρος στην εκπομπή της, συζητώντας με την δημοσιογράφο για θέματα που τους απασχολούν, βάζοντας μουσική που είχαν ήδη διαλέξει.

Στούντιο ΕΡΑ Χανίων με τη δημοσιογράφο Σοφία Θεοδωράκη

Για να ακούσετε την εκπομπή στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές πατήστε εδώ.

Τέλος είδαν τον τρόπο που ο ηχολήπτης μοντάρει και κάνει μίξη στις εκπομπές σε πραγματικό χρόνο από την κονσόλα ελέγχου.

Η εκπομπή σε εξέλιξη

Η εκπομπή σε εξέλιξη

Ευχαριστούμε την κα Σοφία Θεοδωράκη και όλο το προσωπικό  για τη φιλοξενία των μαθητών στο χώρο της ΕΡΑ Χανίων, καθώς και για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν, ξενάγησαν και ενέπλεξαν τα παιδιά στα μυστικά του Ραδιοφώνου. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν με τον ίδιο ζήλο, αμεσότητα και εγκυρότητα έτσι όπως μας έχουν συνηθίσει. Να ξέρουν ότι έχουν κερδίσει πολλούς νέους ακροατές και γιατί όχι αργότερα και συνεργάτες.

   Μιχάλης Ντουλάκης

 

Αφήστε μια απάντηση