Αρχική » Ανακοινώσεις » Έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης μετά τις διακοπές του Πάσχα

Έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης μετά τις διακοπές του Πάσχα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, μετά τις διακοπές του Πάσχα:

α) Για τους/τις μαθητές/τριες και τους εμβολιασμένους/νοσήσαντες εκπαιδευτικούς/μέλη ΕΕΠ/μέλη ΕΒΠ παύει να υφίσταται η υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 κατά την προσέλευσή τους στις οικείες σχολικές μονάδες. Επίσης, δεν υποχρεούνται να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr για τη δήλωση τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων – παρά μόνο στην περίπτωση που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου και πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των προληπτικών διαγνωστικών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους οποίους πρέπει να υποβληθούν.

β) Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί/μέλη ΕΕΠ/μέλη ΕΒΠ υποβάλλονται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) με δική τους δαπάνη. Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται μία (1) φορά ανά σχολική εβδομάδα, έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη. Κατ’ εξαίρεση, την εβδομάδα από 2 έως 6 Μαΐου 2022 ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα (48) ώρες πριν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 ή την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα. Επίσης, εξακολουθούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, προκειμένου να δηλώνουν και να εκτυπώνουν – φέροντάς το πάντα μαζί τους προκειμένου να το επιδείξουν εάν χρειαστεί – το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, στο οποίο υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα, καθώς και τα αποτελέσματα των τακτικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) στους οποίους υποβάλλονται στην περίπτωση όπου είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας συνεχίζει να ισχύει.

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση