Εκδήλωση κατά της βίας

Η εκπαιδευτική μας κοινότητα παίρνει θέση, ευαισθητοποιεί, ενημερώνει και ενδυναμώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κοινωνικά ζητήματα. Η έμφυλη βία, οποιασδήποτε μορφής λεκτική, σωματική, ψυχολογική είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που βαραίνει τη ζωή των ανθρώπων ιδιαίτερα όταν εκδηλώνεται με μεγάλη σφοδρότητα. Απέναντι σε αυτό το θέμα που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις δεν μένουμε βουβοί. Η σημερινή εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μας να εκφραστούν για αυτά τα ζητήματα. Έτσι βρεθήκαμε στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του κτηρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι και συμμετείχαμε στην διάλεξη,

«Ο πολιτισμός και η δημοκρατία σε υποχώρηση: έμφυλη βία, κοινωνικές πρακτικές, γυναικοκτονίες». Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μαρία Γκασούκα.

Η διάλεξη πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά με τις εκτελέσεις μουσικών κομματιών από τον Γιάννη Πανουκλιά ο οποίος ερμήνευσε τραγούδια της παράδοσής όπου περιγράφουν διαφορετικά σενάρια γυναικοκτονιών.

Ο Μενούσης, Η Αντρονίκη, Ο Βασιλιάς και η Κυρά Φροσύνη ήταν τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν.

Λαούτο: Πάνος Μήτσος

Βιολί: Αλέξανδρος Γιαννής

Κλαρίνο: Μάριος

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών έδωσε την δυνατότητα στις μαθήτριες του σχολείου μας Κρήτα Σωτηρία και Όλγα Κουφού να επικοινωνήσουν την εφηβική τους ματιά για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Το έργο ζωγραφικής που κοσμεί την εκδήλωση είναι της Έρα Τρόκα περσινή μαθήτρια του σχολείου μας που φιλοτέχνησε το έργο με την ευκαιρία εκδήλωσης στο σχολείο μας το προηγούμενο σχολικό έτος.

1 1 2 1 3 4 5

Αφήστε μια απάντηση