Ζυμώνουμε τον κιμά με τα πράσα,τα μπαχαρικά,το αλάτι και το με πιπέρι.Μετά τα βάζουμε στην μηχάνη που κόβουμε τον κιμά και γεμίζουμε το έντερο.Μόλις τα φτιάξουμε τα βάζουμε κάπου για να ξεραθούν.
Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Δήμητρας Ράπτη οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα διέθεσαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου.
Στις 20 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Γιατί τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα που κάποιοι που θεωρούνται “έξυπνοι” καταπατούν με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:
* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
* Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.
* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.
Πηγή: http://junior.gr/forum
Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού η φιλόλογος του σχολείου μας Δήμητρα Ράπτη, δημιούργησε και παρουσίασε υλικό σχετικό με το θέμα, στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.
Η Κυπάρισσος (αρχικά ονομαζόταν Κοινότητα Τέρροβας ή Τέρνοβα ή Τέρβα ΦΕΚ 26ΙΑ 31/08/1912) είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 38 χλμ βορειοανατολικά του Αγρινίου στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας (χάρτης).Μέχρι πρόσφατα αποτελούσε, μαζί με τον συνοικισμό Κελλάκια, ένα από τα δέκα Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων (σήμερα υπάγεται στον Δήμο Αγρινίου).
Η τωρινή ονομασία του χωριού οφείλεται σε ένα αιωνόβιο κυπαρίσσι, ύψους 100 μ. και με διάμετρο κορμού 3 μ. , που βρισκόταν στο κέντρο του χωριού πριν πολλά χρόνια.
Το τεράστιο αυτό κυπαρίσσι ξεράθηκε, εξαιτίας των λυμάτων που προέρχονταν από το τοπικό ελαιοτριβείο, με αποτέλεσμα η ξυλεία που προήλθε απ΄αυτό, να χρησιμοποιηθεί ώστε να κατασκευαστούν: 2 πατώματα σπιτιών, πολλά βαρέλια για κρασί, αρκετοί κάδοι σταφυλιών, αμπάρια για σιτηρά και πολλά άλλα.
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται, κυρίως, με την καλλιέργεια ελαιόδεντρων καθώς και με την κτηνοτροφία.
Παρά το λιγοστό των κατοίκων (200 περίπου κάτοικοι), η Κυπάρισσος είναι ένα από τα χωριά, του πρώην Δ. Παρακαμπυλίων, που έχει κατορθώσει να »κρατήσει» το Δημοτικό Σχολείο της, καθώς και το Νηπιαγωγείο και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές πολύτεκνες οικογένειες που κρατάνε ακόμα το χωριό ζωντανό!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή