Αρχείο ημέρας 26 Μαΐου 2022

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2021-22

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2021-22

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Το Γυμνάσιο Αγριάς στην Καταλονία της Ισπανίας

Sagrada

Antoni Gaudi: Nothing is art if it does not come from nature

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus +, την εβδομάδα από 9-14 Μαΐου 2022 οι μαθητές Μόκκα Ειρήνη, Συνάνης Παναγιώτης, Τσιμπανογιάννη Χριστίνα, Παπαδημητρίου Ευαγγελία, Μάξεν Λώρενς Φιλιππόπουλος και οι εκπαιδευτικοί Καφίδα Ειρήνη και Τσούγκου Ζαχαρούλα, ταξίδεψαν στην Terrassa της Καταλονίας με το πρόγραμμα «Active Creative Enterprising». Κατά την επίσκεψή τους εκεί, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες των μαθητών/τριών του σχολείου El Cim, που διοργάνωσε την τελευταία συνάντηση του προγράμματος,

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Πολωνία ,τη Ρουμανία, την Ελλάδα και, φυσικά, την Καταλονία, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια που σχετίζονται με τον πολιτισμό της περιοχής όπως π.χ. Trencadis-εργαστήρι μωσαϊκών, Human towers, τον παραδοσιακό χορό ball de bastons, στο χόκεϋ που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Terrassa κ.ά. Παρουσίασαν, επίσης, το φιλμάκι που είχαν ετοιμάσει με τίτλο My passion my job, που αφορούσε τη θέση του πάθους στην επιλογή επαγγέλματος. Για το λόγο αυτό οι μαθητές είχαν πάρει συνέντευξη από τους κ.κ. Καφίδα Δημήτρη, ιδιοκτήτη εστιατορίου και σκηνοθέτη, Γιάννη Παπανικολάου, γυμναστή με μία ιδιαίτερη προσωπική ιστορία και τη δίδα Βασιλίνα Παπαδημητροπούλου, αρχιτέκτονα και με αγάπη για τη σκηνογραφία και γενικά καλλιτεχνικές αναζητήσεις που υπήρξε μάλιστα μαθήτρια του Γ/σίου Αγριάς. Επίσης, μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» είχαν όλοι την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σημαντικότερα σημεία της Terrassa, όπως π.χ. την Casa Alegre de Segrera/ modernism house στο πάρκο San Jordi. (περισσότερα…)

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς στο Γκντανσκ της Πολωνίας

ΑΓΡΙΑΤην περασμένη εβδομάδα, από τις 15 έως τις 21 Μαΐου, αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς ταξίδεψαν στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Σάββα και Βαρβάρα Φιλίππου και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Ευγενία Αμυγδαλιά, Αικατερίνη Καραγιάννη, Ειρήνη-Νικολέτα Μιχαήλ και Κλεοπάτρα Ντόνα-Τσιάκα συμμετείχαν σε διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+/KA229 με τίτλο «Mer en vue»(«Θάλασσα στον ορίζοντα»). Οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν το 35ο αθλητικό σχολείο του Γκντανσκ (Szkola Podstawowa nr 35 oddzialami sportowymi w Gdansku) και συμμετείχαν σ’ αυτήν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων-εταίρων από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Ρουμανία.

Οι μαθητές παρουσίασαν χάρτες αποικισμού των χωρών τους και συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αποικιοκρατίας. Σχεδίασαν επίσης καλλιτεχνίες με βάση στίχους ποιημάτων σχετικών με την θάλασσα. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επιλέξει το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «Ιθάκη», εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως και οι μαθητές των άλλων χωρών είναι εξοικειωμένοι και διδάσκονται τα έπη του Ομήρου. (περισσότερα…)

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση