Αρχική » 2022 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2022

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2022

Πρόγραμμα εξετάσεων Γυμνασίου Αγριάς 2022

Ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων

ανακοινώσεων φωτογραφίαΨηφιακός πίνακας ανακοινώσεων στο  πλαίσιο της δράσης του Γυμνασίου Αγριάς «Νοιάζομαι 
για τον άνθρωπο- νοιάζομαι για περιβάλλον» (σχολικό έτος 2021/ 2022)

Το Γυμνάσιο Αγριάς στην Καταλονία της Ισπανίας

Sagrada

Antoni Gaudi: Nothing is art if it does not come from nature

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus +, την εβδομάδα από 9-14 Μαΐου 2022 οι μαθητές Μόκκα Ειρήνη, Συνάνης Παναγιώτης, Τσιμπανογιάννη Χριστίνα, Παπαδημητρίου Ευαγγελία, Μάξεν Λώρενς Φιλιππόπουλος και οι εκπαιδευτικοί Καφίδα Ειρήνη και Τσούγκου Ζαχαρούλα, ταξίδεψαν στην Terrassa της Καταλονίας με το πρόγραμμα «Active Creative Enterprising». Κατά την επίσκεψή τους εκεί, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες των μαθητών/τριών του σχολείου El Cim, που διοργάνωσε την τελευταία συνάντηση του προγράμματος,

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Πολωνία ,τη Ρουμανία, την Ελλάδα και, φυσικά, την Καταλονία, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια που σχετίζονται με τον πολιτισμό της περιοχής όπως π.χ. Trencadis-εργαστήρι μωσαϊκών, Human towers, τον παραδοσιακό χορό ball de bastons, στο χόκεϋ που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Terrassa κ.ά. Παρουσίασαν, επίσης, το φιλμάκι που είχαν ετοιμάσει με τίτλο My passion my job, που αφορούσε τη θέση του πάθους στην επιλογή επαγγέλματος. Για το λόγο αυτό οι μαθητές είχαν πάρει συνέντευξη από τους κ.κ. Καφίδα Δημήτρη, ιδιοκτήτη εστιατορίου και σκηνοθέτη, Γιάννη Παπανικολάου, γυμναστή με μία ιδιαίτερη προσωπική ιστορία και τη δίδα Βασιλίνα Παπαδημητροπούλου, αρχιτέκτονα και με αγάπη για τη σκηνογραφία και γενικά καλλιτεχνικές αναζητήσεις που υπήρξε μάλιστα μαθήτρια του Γ/σίου Αγριάς. Επίσης, μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» είχαν όλοι την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σημαντικότερα σημεία της Terrassa, όπως π.χ. την Casa Alegre de Segrera/ modernism house στο πάρκο San Jordi. (περισσότερα…)

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς στο Γκντανσκ της Πολωνίας

ΑΓΡΙΑΤην περασμένη εβδομάδα, από τις 15 έως τις 21 Μαΐου, αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς ταξίδεψαν στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Σάββα και Βαρβάρα Φιλίππου και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Ευγενία Αμυγδαλιά, Αικατερίνη Καραγιάννη, Ειρήνη-Νικολέτα Μιχαήλ και Κλεοπάτρα Ντόνα-Τσιάκα συμμετείχαν σε διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+/KA229 με τίτλο «Mer en vue»(«Θάλασσα στον ορίζοντα»). Οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν το 35ο αθλητικό σχολείο του Γκντανσκ (Szkola Podstawowa nr 35 oddzialami sportowymi w Gdansku) και συμμετείχαν σ’ αυτήν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων-εταίρων από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Ρουμανία.

Οι μαθητές παρουσίασαν χάρτες αποικισμού των χωρών τους και συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αποικιοκρατίας. Σχεδίασαν επίσης καλλιτεχνίες με βάση στίχους ποιημάτων σχετικών με την θάλασσα. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επιλέξει το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «Ιθάκη», εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως και οι μαθητές των άλλων χωρών είναι εξοικειωμένοι και διδάσκονται τα έπη του Ομήρου. (περισσότερα…)

Ημέρα Ανακύκλωσης 2022

Viber 2022 05 18 13 04 15 262Το σχολείο μας διοργάνωσε για 5η χρονιά την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο χώρο του σχολείου, την ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία αφού εκτός του σχολείου μας τη φετινή χρονιά συμμετείχε και το ΕΠΑΛ Αγριάς. Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στη δράση Νοιάζομαι για τον άνθρωπο” που πραγματοποιείται από το σχολείο μας και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και της κοινωνίας μας προς τον συνάνθρωπο ενισχύοντας εθελοντικές και δημιουργικές, δράσεις των μαθητών στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουν προηγηθεί παρουσιάσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν την αξία της ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων αλλά και το πρόβλημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, από τον καθηγητή του σχολείου κ. Μαγαλιό Τηλέμαχο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν για ανακύκλωση ένας σημαντικός αριθμός παλιών υπολογιστών αλλά και εξαρτημάτων, όπως περιγράφονται παρακάτω:

  • Κουτιά Η/Υ : 12

  • Οθόνες CRTTFT: 12

  • Φορητοί Η/Υ: 4

  • Tablet: 5

  • Φωτοτυπικά: 2

  • Κινητά τηλέφωνα: 10

  • Εκτυπωτές: 4

  • Πληκτρολόγια: 6

  • Ποντίκια: 6

  • Άλλα εξαρτήματα Η/Υ (μητρικές πλακέτες, σκληροί δίσκοι, οδηγοί CDDVD, καλώδια κ.α.)

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση