Αρχική » 2020 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2020

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ενημέρωση για την εγγραφή μαθητών/τριών στο μάθημα της Τεχνολογίας

Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου να είστε όλοι καλά εσείς και οι δικοί σας, πράγμα το οποίο είναι και το πιο σημαντικό στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας να μου στείλετε τα προσωπικά σας mail τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μέχρι να συντονιστούμε. Επειδή όμως το μάθημα θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας eclass θα ήθελα να σας δώσω τα link των ψηφιακών μου τμημάτων για να διευκολύνω όσους δεν έχουν εγγραφεί ακόμα. Όσοι κάνατε την εγγραφή επισκεφτείτε την πλατφόρμα για να δείτε την πρώτη σας εργασία την οποία θα αποστέλλετε κάθε φορά μέσα από την πλατφόρμα. Παρακαλώ διαβάστε όλες τις οδηγίες που θα βρείτε στο αντίστοιχο μάθημα. Και πάνω απ’ όλα μην αγχώνεστε! Κι εγώ τώρα το μαθαίνω!

Σας περιμένω να ξεκινήσουμε!

Με εκτίμηση και αγάπη

Η καθηγήτριά σας

Πολυχρόνη Δήμητρα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Επισυνάπτω έντυπο με οδηγίες για όποιον δεν χρησιμοποιήσει το link.

Τα link των ψηφιακών μου τμημάτων είναι τα εξής :

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1476105/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1478135/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1478136/

Οδηγίες εγγραφής στο eclass

Email εκπαιδευτικών του Γυμνασίου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αποστείλουν το προσωπικό email τους στους εκπαιδευτικούς τους. Τα email των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι:

Παντελής Πολυχρονόπουλος: polpantelhs@gmail.com

Σάββα Αναστασία: savvaanastasia519@gmail.com

Ζαχαρούλα Τσούγκου: trompeta52@gmail.com

Μελπομένη Κωδωνά: kodmel@yahoo.com

Ειρήνη Καφίδα: irinikfd@gmail.com

Σπύρος Μηλίνης: milinis.spyros@gmail.com

Ελένη Μιχαήλ: elenemichael2019@gmail.com

Δημήτρης Πολυχρόνου: polyxrdim@gmail.com

Βαρβάρα Φιλίππου: varvara.ap.filippou@gmail.com

Γεωργία Σκοπελίτου:  geoskop@hotmail.gr

Αθανάσιος Παναγιώτου: athpanagiotou@gmail.com

Κωνσταντίνα Δήμου: konadimou@hotmail.com

Γεωργία Αποστολοπούλου: gew.apostol@gmail.com

Δήμητρα Πολυχρόνη: dimipolichroni@gmail.com

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: papgeorge@hotmail.com

Τηλέμαχος Μαγαλιός: tilemaxosmag@gmail.com

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ(ΠΕ08-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ) :  yiandreou@yahoo.gr και yiandreou@gmail.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Οδηγίες για τη σύνδεση στην ιστοσελίδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
ελπίζουμε να είστε όλοι/ες καλά στην υγεία σας και αισιόδοξοι/ες. Το ίδιο ευχόμαστε για τις οικογένειές σας. 
Η σημερινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, αλλά μπορούμε να την αντέξουμε, αφού προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό, την υγεία μας, καθώς και αυτή των αγαπημένων μας προσώπων. 
Από την άλλη μεριά, κάθε δυσκολία κρύβει ευκαιρίες και δυνατότητες, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Μια από αυτές είναι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που μπορεί να μας κρατήσει σε επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Δείτε το πράγμα από τη θετική του πλευρά. Μπορείτε από την άνεση του σπιτιού σας να έχετε προσωπική επαφή με τους καθηγητές σας και να μαθαίνετε με το δικό σας τρόπο. 
Με αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί στην “πλατφόρμα” ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://eclass.sch.gr/) ψηφιακά μαθήματα, αντίστοιχα με αυτά που έχουμε στο σχολείο. Αυτό που πρέπει να κάνετε με τους γονείς/κηδεμόνες σας είναι να εγγραφείτε στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ . (Σημείωση: ο αριθμός Μητρώου Μαθητή υπάρχει και στον έλεγχο του Α’ τετραμήνου, αλλιώς, ζητήστε τον από το σχολείο). Στη συνέχεια, μπαίνοντας στο https://eclass.sch.gr/ , θα βρείτε τα διαθέσιμα μαθήματα στο Γυμνάσιο Αγριάς και θα εγγραφείτε σε αυτά που παρακολουθείτε. Επιπλέον, με την εγγραφή σας, θα αποκτήσετε και email στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, ακόμη, αν γνωρίζετε, να ενημερώσετε τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν έχουν δώσει email στο σχολείο και να τους προωθήσετε το παρόν μήνυμα. 
Θα είμαστε σε επαφή καθημερινά, κυρίως τις εργάσιμες ώρες (8.00-14.00) και όχι μόνο αυτές. 
Περιμένουμε την εγγραφή σας!

(περισσότερα…)

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς στην Πολωνία για το πρόγραμμα Erasmus + «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»

Στο  Poznan της Πολωνίας ταξίδεψαν, από τις  23/2 έως τις 29/2/20, δύο καθηγητές και πέντε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς, προκειμένου να παρευρεθούν στην 1η διακρατική συνάντηση  για το πρόγραμμα Erasmus+/KA229 με τίτλο “Active, Creative, Enterprising“ («Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»).  Πρόκειται συγκεκριμένα για τους μαθητές Αλιάτη Βασιλική- Μαρία, Καλλιόπη Αντωνάκη, Καφίδα Απόστολο- Άγγελο, Κοτσοβό Παναγιώτη, Σουλικιά Κων/να και τις καθηγήτριες Καφίδα Ειρήνη και Φιλίππου Βαρβάρα.

Διοργανωτής  της συνάντησης και ταυτόχρονα βασικός συντονιστής του προγράμματος ήταν το σχολείο Dębinka της πόλης Poznan. Επιπλέον, εκτός από τους Έλληνες και τους Πολωνούς,  στη συνάντηση στην Πολωνία παραβρέθηκαν και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων-εταίρων, από την πόλη Terrassa της Καταλονίας και το Nasaud της Ρουμανίας. Οι εκπρόσωποι- συνεργάτες του προγράμματος από τo Rosolini της Ιταλίας, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων του κορωναϊού που επικρατούν στη χώρα τους, ανέστειλαν το ταξίδι τους. Ωστόσο πραγματοποιήθηκαν ζωντανές διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις και επομένως υπήρξε εξ’ αποστάσεως ενημέρωση για τη ροή του προγράμματος και συνεργασία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να επιμορφωθούν τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (leadership) αλλά και συνεργατικών μεθόδων, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση της «πρώτης μου επιχείρησης», εργασία που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, την γνωριμία των μαθητών με Πολωνικές προσωπικότητες – με πρωτότυπες ιδέες δικών τους επιχειρήσεων, μαθήματα Νευροεπιστήμης (neuromarketing) και αφήγησης (storytelling) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Poznan, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τελικά να θέσουν τα θεμέλια για τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι που συνδέεται αυστηρά με το αντικείμενο του προγράμματος, καθηγητές και μαθητές γνώρισαν την πόλη του Poznan και την ιστορία της. Επισκέφθηκαν το Μουσείου Κρουασάν της πόλης, όπου μάλιστα οι μαθητές έφτιαξαν το δικό τους κρουασάν, το Μουσείο Ιστορίας του Poznan  (ICHOT Museum), το Παλάτι και την Πινακοθήκη Rogalin. Επίσης διοργανώθηκαν ομαδικά παιχνίδια- κουίζ εντός του κέντρου της πόλης του Poznan, όπου μαθητές και καθηγητές, λύνοντας γρίφους, γνώρισαν σημαντικά μνημεία και ιστορικά στοιχεία της πόλης. Τέλος δεν έλειψε και το κομμάτι της διασκέδασης, αφού οι μαθητές έπαιξαν bowling, επισκέφτηκαν παγοδρόμιο δίπλα στη λίμνη Malta και κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση δίδαξαν και διδάχτηκαν από τους μαθητές των άλλων σχολείων παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς των χωρών -συνεργατών.

Γενικά το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία και μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ικανοποιημένοι και από τη φιλοξενία στις οικογένειες των μαθητών της Πολωνίας και έχοντας αποκομίσει νέες, χρήσιμες γνώσεις και θετικές εμπειρίες.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση