“Η Αναγέννηση”

 

-2-638Μέσα από αυτό το βιβλίο-παράθυρο, που έχει ως τίτλο του    «Η Αναγέννηση», αντίκρισα έναν κόσμο διαφορετικό μέσα από τα μάτια του συγγραφέα Oliver Bowden

Ποιο είναι το θέμα του κειμένου ; Γράφω με λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου

Ο Έτζιο Οντιτόρε, ένας νεαρός άντρας ξεκινά μία αποστολή εκδίκησης και συνομωσίας .Ο Έτζιο θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της οικογένειας του και έτσι θα χρειαστεί να επιβιώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στην πορεία του θα καταλάβει ότι η ζωή του εξαρτάται από τις δεξιότητες με τις οποίες καλείται να επιβιώσει. Ο ήρωας παλεύει για ελευθερία και δικαιοσύνη για τους συντρόφους του ενώ για τους εχθρούς του είναι ένας πονηρός και απάνθρωπος άνδρας.

 

Θα πρότεινα στους συμμαθητές μου να ταξιδέψουν κι αυτοί με τη φαντασία τους ανοίγοντας το παράθυρο αυτού του  βιβλίου; Ναι ή όχι και γιατί;

Ναι, θα τους πρότεινα να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, γιατί ο συγγραφέας του μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων μεταδίδει πολύ ωραία και χρήσιμα για τη ζωή μας μηνύματα. Αρχικά, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει με εμφανές τρόπο το γεγονός ότι πρέπει να προσπαθούμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, να προσπαθούμε να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και ιδέες, καθώς και να επιλύουμε τις διαφορές μας με επιχειρήματα και όχι με τη βία.  

 

Τελικά τι αποκόμισα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο;

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, κατάλαβα πως πρέπει να μην αντιστεκόμαστε σε κάτι καινούργιο, αλλά να το θέλουμε και να το επιζητούμε. Επίσης, πρέπει να μην σταματήσουμε ποτέ να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα και να αποκτάμε νέες δεξιότητες και γνώσεις. 

 

Εμπνεόμενος από το βιβλίο … ανοίγεται ένα διαφορετικό παράθυρο στη φαντασία μου… και δημιουργώ….

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Αγαπητέ Έτζιο Οντιτόρε,

Με την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά σου κατάφερες να εκδικηθείς τους ανθρώπους που προσέβαλαν την τιμή της οικογένειάς σου. Σου στέλνω αυτή την επιστολή για να σου υποβάλλω μια αρνητική πλευρά αυτής της πράξης σου.

Το αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα σου, που μου έκανε εντύπωση σε αυτήν την πράξη σου είναι ότι προσπαθείς να φέρεις εις πέρας τις αποστολές σου με τη βία. Ωστόσο, μπορείς με έξυπνο και διπλωματικό τρόπο να υπερασπιστείς την άποψή σου και να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου για οτιδήποτε. Παρόλα αυτά θαυμάζω ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα σου , την αυτοπεποίθησή σου. Κατά τη γνώμη μου αυτό το στοιχείο αποτέλεσε τη βάση για τις επιτυχίες που κατάφερες να αποκτήσεις ενάντια στους εχθρούς σου και στους ανθρώπους που προσέβαλλαν την τιμή της οικογένειάς σου.

Εν κατακλείδι, ελπίζω να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς για οτιδήποτε σε απασχολεί.

Με θαυμασμό

Τερζής Γιώργος

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων