Ο μικρός πρίγκηπας

Σχετική εικόνα

Μέσα από αυτό το βιβλιο-παράθυρο  που έχει ως τίτλο του 

«Ο μικρός πρίγκηπας»                                                  αντίκρισα έναν κόσμο διαφορετικό μέσα από τα μάτια του συγγραφέα

Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ

 

Ποιο είναι το θέμα του κειμένου ; Γράφω με λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου.

Πρόκειται για μια φανταστική υπόθεση στην οποία συμμετέχει και ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας πέφτει με το αεροπλάνο του που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά τον μικρό πρίγκιπα, όπου γίνονται φίλοι και καταφέρνουν να μάθουν πολλά πράγματα ο ένας για τον άλλον. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο μικρός πρίγκιπας μαθαίνει την αξία της αγάπης. Η ιστορία ολοκληρώνεται επιστρέφοντας ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη του και στο τριαντάφυλλό του. Τέλος, στον επίλογο ο συγγραφέας εκφράζει την απώλεια που νιώθει με την φυγή του μικρού του φίλου.

 

Θα πρότεινα στο  συμμαθητή μου να κάνει κι αυτός αυτό το ταξίδι με τη φαντασία του ανοίγοντας το παράθυρο αυτού του  βιβλίου; Ναι ή όχι και γιατί;

Ναι, καθώς αυτό το βιβλίο σου μαθαίνει πολλά πράγματα και σε ταξιδεύει σε έναν όμορφο, ξεχωριστό και τελείως διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζούμε !

Τελικά τι αποκόμισα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο;

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό κατάλαβα ότι «…μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια». Με τα μάτια της ψυχής, της καρδιάς και των συναισθημάτων μας αντικρίζουμε την ουσία των πραγμάτων.

Εμπνεόμενη από το βιβλίο …ανοίγεται ένα διαφορετικό παράθυρο στη φαντασία μου… και δημιουργώ….

γράφω σε ένα χαρτόνι μια φράση που  μου είλκυσε το ενδιαφέρον

 

λεοντουδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων